markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Nove pridobitve Slovenske vojske

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2024 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Nove pridobitve Slovenske vojske; Zaščita pred padajočim kamenjem v Straži

SVET NA KRKI

Rusija je ponoči izstrelila več deset raket in dronov nad Ukrajino, pri čemer jih je ukrajinska vojska večino uspela prestreči. Podobno so iz ruske vojske sporočili, da so ponoči nad svojim ozemljem sestrelili 87 ukrajinskih dronov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Izraelska vojska danes nadaljuje napade na območje Gaze, obenem pa se zaostrujejo razmere na meji med Izraelom in Libanonom. Z juga te države poročajo o smrti civilista in številnih ranjenih v izraelskem napadu.

KRKA DOMA

Obrambno ministrstvo in Slovenska vojska sta v Kočevski reki predstavila električne hard enduro vojaške motorje, ki jih je razvilo slovensko podjetje STRiX eMotors. Ministrstvo je za zdaj kupilo šest motorjev.  Generalni direktor direktorata za logistiko, Željko Kralj, je poudaril, da ministrstvo intenzivno vlaga v nacionalne razvojne projekte, ki slovenskim podjetjem pomagajo razvijati produkte za vojaško in civilno uporabo ter pridobiti potrebne reference. O motorju pa je nekaj povedal Direktor Strix eMotors Sašo Emin. 

V Straži se začenja prva faza projekta »Zaščita pred padajočim kamenjem v naselju Straža«. Skalne gmote s straškega hriba ogrožajo hiše, zidanice in stanovanjske bloke v središču kraja. Župan Dušan Krštinc in direktor CGP Martin Gosenca sta podpisala pogodbo v vrednosti 663.000 evrov za namestitev podajno lovilnih ograj na najbolj nevarnih območjih. Ograje, visoke od 3 do 5 metrov, bodo nameščene nad naseljema Dolenja in Gorenja Straža ter pritrjene na stabilne točke pobočja. Župan občine Straža Dušan Krštinc.  Dela naj bi bila končana do konca leta, prihodnje faze projekta pa predvidevajo postavitev dodatnih 1.470 metrov zaščitnih ograj do leta 2028.

Osrednja informativna oddaja 14.06.2024