prometna nesreča, vinska gora Svet24.si

Počilo je tam, kjer bi morala biti avtocesta že ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Zaprite usta, takšen je bil Kristijan ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nove investicije v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Indeks zaznave korupcije za leto 2021, ki ga je danes objavila nevladna organizacija Transparency International (TI), kaže, da se je Slovenija med 180 državami z oceno 57 uvrstila na 41. mesto. S tem se je Slovenija odrezala najslabše po letu 2013 ter se še bolj oddaljila od povprečja držav EU in OECD.

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis, s katerim želi (so)financirati projekte, namenjene predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letošnjem letu. Na razpis, za katerega je skupno razpoložljivih skoraj 120.000 evrov, se zainteresirani lahko prijavijo do 21. februarja

KRKA DOMA
Mestna občina Novo mesto je za naložbe lani odštela približno 15 milijonov evrov. Več naložb v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov bodo letos nadaljevali in končali, skupaj s temi pa naj bi občina za naložbe letos namenila do 40 milijonov evrov. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je med drugim izpostavil nadaljevanje gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi, gradnjo dveh brvi čez Krko, prenovo Narodnega doma in številne izboljšave cestnega omrežja. Nadaljevali bodo tudi z investicijami v šolstvo. V vrtcu Pedenjped bodo prenovili kuhinjo in uredili dve dodatni igralnici, v Labodu bodo dogradili štiri igralnice in dvigalo za prevoz hrane. Na OŠ Center pa bodo s preureditvijo manjše telovadnice uredili dve dodatni učilnici.

V Trebnjem so se lotili energetske sanacije zgradbe Centra za izobraževanje in kulturo, ki spada med večja poslopja v lasti trebanjske občine. Naložba je vredna dobrih 700.000 evrov. Dobrih 240.000 naložbenih evrov bo Občina Trebnje dobila iz Evropskega kohezijskega sklada, razliko v znesku 460.000 evrov bo pokrila sama. Izvajalec je prenovitvena dela že začel, njihovo končanje pa načrtujejo konec avgusta.

V ponedeljek ob 23.00 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,3 v bližini Mokronoga. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trebnjega, Trbovelj, Novega mesta in okoliških krajev. agencija za okolje ocenjujeo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Osrednja informativna oddaja, 25.1.2022