pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

1697198536-dsc03553-1697198509897 Necenzurirano

Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nekateri gostinski lokali so odprli terase in vrtove

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
08.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji ob opravljenih 1681 PCR testih potrdili 210 okužb z novim koronavirusom, sedemdnevno povprečje okužb znaša 762. V bolnišnici zdravijo 527 covidnih bolnikov, 91 jih potrebuje intenzivno zdravljenje, umrlo je šest bolnikov s covidom-19.

Polovica dijakov prvih treh letnikov je po nekaj mesecih izobraževanja na daljavo danes lahko znova odšla v šole. Pouk za dijake prvih treh letnikov je stekel po modelu C, kar pomeni, da se bodo dijaki polovice oddelkov ta teden izobraževali doma, druge polovice pa v šoli, naslednji teden pa se bodo zamenjali.

Agencija za varnost prometa začenja z nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas. Z njo bodo opozarjali na pomen pripetosti z varnostnim pasom vseh potnikov v vozilu na vsaki, tudi najkrajši poti, ter povečanju deleža pripetosti z varnostnim pasom. Akcija bo trajala do nedelje.

KRKA DOMA:
V posavski in jugovzhodni regiji je po zaprtju 23. oktobra lani, danes spet dovoljeno odprtje gostinskih lokalov s terasami in vrtovi. Gre za enotedensko testno odprtje. Če bodo okužbe v omenjenih regijah v tem tednu narasle ali če bodo inšpektorji zaznavali večje število kršitev veljavnih pogojev obratovanja, bo vlada lokale lahko znova zaprla. Gostinci lahko na terasah strežejo med 6. in 19. uro, gostje pa morajo zapustiti lokale najpozneje do 19.30. Strežba je dovoljena izključno za mizami, razdalja med osebami mora biti najmanj meter in pol, med robovi miz pa tri metre. Za eno mizo lahko sedijo največ štiri osebe.

V tem tednu, v katerega je uvod današnji Dan žena, projektna skupina Pozabljena polovica Novega mesta pripravlja večerne projekcije na pročelju osrednje novomeške knjižnice. V Novem mestu je od okoli 20 ulic, po ženskah imenovana zgolj ena in pol – Ulica Ilke Vašte ter Ulica Pie in Pina Mlakarja. S projektom Pozabljena polovica Novega mesta pa želi projektna skupina to krivico popraviti.

Štiriinštiridesetletnega moškega iz Grosuplja, ki je osumljen, da je v petek zadušil svojo 36-letno ženo, so včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil pripor. Drugih podrobnostih primera na policiji niso razkrili, prav tako ostaja neznan motiv za umor. Osumljeni se je sicer v petek sam zglasil na Policijski postaji Trebnje in povedal, da je doma umoril svojo ženo.

Osrednja informativna oddaja, 8.3.2021

Krka ob enih