markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Nasilje v Zdravstvenem domu Metlika narašča

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2024 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Nasilje v Zdravstvenem domu Metlika narašča; 130. obletnica Splošne bolnišnice Novo mesto

SVET NA KRKI

Norveška je danes sporočila, da bo s prihodnjim tednom omejila vstop ruskim državljanom, ki pridejo v državo v turistične namene. Kot je pojasnilo pravosodno ministrstvo v Oslu, je odločitev odgovor na rusko agresijo proti Ukrajini.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes prispel na Novo Kaledonijo, kjer so pred desetimi dnevi izbruhnili nasilni nemiri, in naznanil, da se bo zavzel za mir, umiritev razmer in varnost. Macronov obisk na francoskem čezmorskem ozemlju bo predvidoma trajal 12 ur.

KRKA DOMA

V Zdravstvenem domu Metlika opažajo naraščanje konfliktnih situacij, groženj in nasilja pacientov. V sporočilu za javnost so poudarili, da nezadovoljstvo nad dostopom do zdravstvenih storitev, preobremenjenost zdravstvenih delavcev in težji dostop pacientov do potrebnih storitev vodi do nasilja. Zaradi pomanjkanja družinskih zdravnikov opredelitev novih pacientov ni možna, a kljub temu "z vso kreativnostjo" obravnavajo vse, ki pridejo v zavod. Trenutno nimajo ambulante za neopredeljene paciente, čeprav za to izpolnjujejo vse pogoje. Zdravstveni delavci se vsakodnevno počutijo ogrožene zaradi verbalnih groženj, poniževanja in nasilja, zlasti na družbenih omrežjih. Pojavljajo se tudi fizični napadi, predvsem na medicinske sestre, kar je nedopustno. V zdravstvenem domu razumejo stiske pacientov zaradi dolgih čakalnih dob in pomanjkanja kadra, vendar poudarjajo, da za tako stanje niso krivi zaposleni.

Predsednik vlade Robert Golob se je včeraj udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer je bil slavnostni govornik. Poudaril je, da bodo ravno z razmejitvijo med javnim in zasebnim zdravstvom bolnišnice delovale še bolj uspešno, ker bodo nagrajeni tisti, ki so z vsem srcem predani delu v javni ustanovi za korist bolnika. Golob je pohvalil razvoj Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je skozi čas postala četrta največja bolnišnica v Sloveniji s 1200 zaposlenimi. Izpostavil je njeno prodornost, inovativnost, fleksibilnost in močno povezanost z lokalno skupnostjo. Predsednik vlade je dejal, da je bolnišnica najboljša v državi po ekonomskih kazalcih. Omenil je številne investicije v lanskem in letošnjem letu ter se veselil otvoritve negovalne bolnišnice. Izpostavil je pozitivno klimo v bolnišnici in se zahvalil zaposlenim za njihovo delo in predanost.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 23.05.2024