markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Napad na osnovnošolca

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 12:24

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Napad na osnovnošolca; Novi projekti v Novem mestu

SVET NA KRKI

Pred stavbo hrvaške vlade v Zagrebu se je dopoldne za zdaj še neznani moški polil z bencinom in zažgal, poročajo hrvaški mediji. Na kraj incidenta je že prispel hrvaški premier Andrej Plenković, moški pa je bil ob prihodu reševalcev po neuradnih informacijah še živ.

Severnokorejski vojaki so v nedeljo za kratek čas prestopili mejo med državama, na kar se je Južna Koreja odzvala z opozorilnimi streli, je sporočil Seul, ki meni, da so vojaki mejo prestopili pomotoma. Incident na demilitariziranem obmejnem območju je zadnji v nizu naraščajočih napetosti med državama, ki si med drugim pošiljata balone in letake.

KRKA DOMA

Učenca Osnovne šole Velika Dolina v občini Brežice, ki ga je v ponedeljek zjutraj napadel eden izmed učencev, so zaradi poškodb hospitalizirali, po zadnjih informacijah pa naj bi bil lažje poškodovan. Od 130 učencev so sicer danes v šolo prišli le štirje, je povedala ravnateljica Anja Zevnik.  Nasilnega učenca so po besedah ravnateljice takoj odstranili iz šole in do nadaljnjega vanjo ne bo imel vstopa. Občina je šoli zagotovila varnostnika, varnost je na prošnjo šole okrepila tudi policija in tako naj bi bilo vse do konca šolskega leta. Zadevo bo zdaj šola reševala skupaj s pristojnim ministrstvom, občino in centrom za socialno delo, s katerimi je po besedah ravnateljice glede romskih vprašanj v preteklosti že sodelovala. Ena od možnosti je šolanje nasilnega učenca na domu, kar je po besedah ravnateljice ukrep, ki so ga pri omenjenem učencu že uporabili. Že v ponedeljek je o primeru na redni seji razpravljal brežiški občinski svet. Ker v občini beležijo porast kaznivih dejanj, ki jih zagrešijo posamezni Romi, bo župan Ivan Molan sklical tudi izredno sejo občinskega sveta, na kateri bodo razpravljali o problematiki. Na sejo bodo vabljeni tudi predstavniki pristojnih institucij, "saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti", so sporočili z občine.

V Mestni občini Novo mesto načrtujejo več projektov. Nekatere bodo izpeljali s pomočjo evropskih sredstev, druge z lastnimi sredstvi ali pomočjo države, je povedal župan Gregor Macedoni. TONSKA Nova tržnica bo obsegala več kot 1300 kvadratnih metrov, poleg nje pa bodo prenovili še Florjanov trg, del Glavnega trga ter Sokolsko in Muzejsko ulico. Preko mehanizma za razvoj regije nameravajo zgraditi nov vodovod in cesto na Gorenjem Karteljevem. Prav tako pa je predvidena širitev Zdravstvenega doma Novo mesto, kjer poteka arhitekturni natečaj, in ureditev Regionalnega središča za reševanje in pomoč v Bršljinu.

Osrednja informativna oddaja 11.06.2024