Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

medilab2 Necenzurirano

Prihaja največji prevzem v zdravstvu: ga bo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

image00004 Ekipa

Kakšna bomba, kakšen gol: Mojstrovina Jana ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Najemniška oskrbovana stanovanja v Novem mestu bo gradil CGP

Piše: R.K.

Čas objave:
22.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Najemniška oskrbovana stanovanja v Novem mestu bo gradil CGP; Žužemberška obrtna cona Jama je zaživela; V Sevnici odprli most čez Savo

SVET NA KRKI

Slovenski ministri se bodo udeleževali neformalnih zasedanj v organizaciji madžarskega predsedstva Sveta Evropske unije v Budimpešti, je danes v Bruslju povedala zunanja ministrica Tanja Fajon in s tem nakazala nestrinjanje Slovenije s pozivom predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da ministrov držav EU v Budimpešto ne bo.

Vidni demokrati so po izstopu Joa Bidna iz predsedniške tekme strnili vrste za Kamalo Harris. Ne glede na to, kdo bo novi ameriški predsednik, pa si bo Slovenija še naprej prizadevala za krepitev transatlantskih odnosov.

Direkcija za infrastrukturo tudi po pogajanjih ni oddala naročila za izbor izvajalca osrednjega dela nadgradnje ljubljanske železniške postaje. Na enkrat že ponovljeno javno naročilo sta prispeli dve ponudbi.

KRKA DOMA

Novo mesto bo dobilo 20 novih oskrbovanih stanovanj za najem. Za gradnjo se je odločil Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki je po več letih iskanja primerne lokacije v Novem mestu, to našel na Šegovi ulici. Sočasno bodo tam energetsko obnovili in vgradili dvigala v tri že obstoječe bloke. Dela bo izvajal novomeški CGP. Po besedah direktorja Martina Gosence bodo začeli še ta mesec, zaključena pa naj bi bila do konca prihodnjega leta. Vrednost naložbe bo dobrih 5 milijonov evrov, cena najema pa bo odvisna od soudeležbe države.

Žužemberška Obrtna cona Jama je infrastrukturno urejena in tudi uradno odprta. Njena ureditev, vključno s cestnim zavijalnim pasom, je Občino Žužemberk stala približno 2 milijona evrov in pol, 516 tisoč evrov je bilo kohezijskega denarja. Prvo zemljišče v coni je leta 2021 kupil semiški podjetnik Dejan Jakša, ki se ukvarja s predelavo lesa, lani pa je žužemberška Keko oprema kupila preostanek zemljišč, kamor bodo postopoma preselili tudi celotno podjetje.

V Sevnici so ta vikend odprli most čez Savo in s tem državno cesto Boštanj-Planina pri Sevnici. V času popolne zapore so med drugim opravili hidroizolacijo, zamenjavo ležišč, položili tri sloje asfalta, uredili priključno cesto z vmesnimi otoki ter delno izvedli tudi talno signalizacijo. Prehod pešcev in kolesarjev je zdaj omogočen po novozgrajenem pločniku. Dilatacije, prestavitve in prevezave elektro in telekomunikacijskih vodov ter ostala zaključna dela bodo končali najpozneje v začetku avgusta, saj jih v času visokih temperatur, ni bilo možno opraviti. Prenova mostu je bila po pogodbi vredna skoraj 1,4 milijona evrov.

Pod okriljem metliškega Rdečega križa že 18. leto zapored poteka akcija Šolar, s katero pomagajo osnovnošolcem in srednješolcem iz socialno šibkih družin pri nakupu šolskih potrebščin. Vsem otrokom, ne glede na ekonomski položaj družine, želijo omogočiti enake možnosti za uspešen začetek novega šolskega leta, je pojasnila sekretarka Zalka Klemenčič. Letošnjo akcijo začenjajo nekoliko prej, saj je potreb več kot lani. Za donacije se priporočajo vsem dosedanjim in novim donatorjem, pa tudi vsem posameznikom, ki lahko pomagajo. Akcijo šolar bodo zaključili 31. avgusta, boni pa bodo vnovčljivi že od 1. avgusta naprej.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 22.7.2024