Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na Obrežju kmalu nov pločnik

Piše: R.K.

Čas objave:
24.08.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Obrežju začenjajo z 3. fazo gradnje; Izvedli bodo projekt Mestna družina kostanjeviškega prava; Oropali 89-letnico.

SVET NA KRKI

S pisnim izpitom iz maternega jezika se danes na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah začenja jesenski rok splošne in poklicne mature. Ustni izpiti bodo potekali do 3. septembra. Kandidati bodo z uspehom na jesenskem roku splošne mature seznanjeni 16. septembra na šolah. Na isti dan si bodo že zgodaj zjutraj lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

Centri za socialno delo bodo v teh dneh strankam poslali 32.495 informativnih izračunov za letne pravice, med katerimi sta otroški dodatek in subvencija vrtca, in se iztečejo avgusta. Kot so sporočili z ministrstva za delo, je toliko izračunov prejšnji teden avtomatsko pripravil njihov informacijski sistem.

KRKA DOMA

Občina Brežice in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo nadaljujeta z uspešnim sodelovanjem pri obnovi regionalnih cest in gradnji pločnikov z namenom zagotoviti boljšo varnost za vse udeležence v prometu. lani sta bili izvedeni 1. in 2. faza izgradnje pločnika na Obrežju v dolžini 1,7 kilometra, zdaj pa se bo začela gradnja 3 oziroma zaključne faze. Pogodbena vrednost projekta znaša dobrih 409.000 evrov.

Občina Kostanjevica na Krki letos praznuje 770 let od ustanovitve mesta in pridobitve mestnih pravic. Ob občinskem prazniku so župani nekaterih občin jugovzhodne regije podpisali Dogovor o sodelovanju pri izvedbi projekta Mestna družina kostanjeviškega prava. Na pobudo Občine Kostanjevica na Krki so k podpisu pristopile občine, katere so po zgodovinskih virih pridobile mestne pravice po zgledu kostanjeviškega prava napisanega pred 770-imi leti. Poleg Kostanjevica ne Krki še  Novo mesto, Črnomelj, Metlika in Loška dolina. V nadaljevanju je potekala slavnostna seja s podelitvijo nagrad in priznanj občine, s psothumno podelitvijo naziva častni občan županu Ladku Petretiču. Slavnostne seje se je udeležil tudi minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer.

V noči iz ponedeljka na torek se je v naselju Strelac v občini Šmarješke Toplice zgodila roparska tatvina. Po prvih ugotovitvah je ponoči več zamaskiranih neznancev vstopilo v hišo 89-letne stanovalke. Pregledali so vse prostore in odnesli mobilni telefon, verižico in nekaj denarja – v vrednosti okoli 300 evrov. Nekaj minut po odhodu je gospa klicala sorodnike, ki okoli pol druge ure zjutraj niso slišali telefona. Za dejanje so tako izvedeli nekaj pred šesto zjutraj in o tem obvestili policijo na številko 113. Ob tem policisti opozarjajo, da kadar potrebujmo pomoč policije, nemudoma pokličemo na interventno številko policije 113. Interventni klic na številko 113 sprejme in evidentira policist operativno-komunikacijskega centra, ki deluje znotraj vsake policijske uprave. Pri klicu je treba povedati kaj se je zgodilo, kje in kdaj se je dogodek zgodil ter ali je kdo poškodovan, pa tudi druge podatke ki bi pripomogli k varnosti prijavitelja in drugih občanov.

Osrednja informativna oddaja, 24.8.2022