viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Lučke kot simbol dobrih odločitev občine

Piše: R.K.

Čas objave:
02.12.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ustanovna seja na Mirni dopolnjena s prižigom lučk; Obisk prvega dobrega moža je pred vrati; Dobrodelni Leo Božičkov kino za najmlajše.

SVET NA KRKI

V državnem zboru bodo danes razpravljali o stališču Slovenije glede vstopa Hrvaške, Bolgarije in Romunije v schengensko območje. Vlada širitev podpira, je pa glede Hrvaške pripravila posebno izjavo, v kateri potrjuje vztrajanje pri implementaciji arbitražne razsodbe. Končna odločitev glede širitve bo sprejeta prihodnji četrtek.

Internet poleg mnogih koristi prinaša tudi tveganja, še posebej za otroke in mladostnike. Po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje je naloga odraslih seznaniti se s tveganji ter se aktivno vključiti tudi v področje spolne vzgoje otroka, ki bi sicer bila prepuščena agresivnosti okolja, tudi spletne pornografije.

KRKA DOMA

Ustanovno sejo Občinskega sveta Občine Mirna so včeraj dopolnili s prižigom novoletnih lučk. Župan ostaja Dušan Skerbiš, v občinskem svetu pa so štirje novi obrazi. Po seji so skupaj prižgali novoletne lučke na smreki pri občinski stavbi kot simbol tega, da bodo s svojimi odločitvami pomagali oblikovati svetlo prihodnost občine. Nato so prečkali reko Mirno in na prazničnem koncertu prisluhnili učencem Glasbene šole.

Obisk prvega dobrega moža je pred vrati. Po vsej državi bodo v prihodnjih dneh potekala Mikavževanja. V Škocjanu bo obiskovalce Miklavž obiskal že danes ob 16. uri pred gasilskim domom Dolenje Dole, na Tržnici Krško pa bo jutri med 8. in 12. uro Miklavžev sejem. V nedeljo bo prvi od decembrskih dobrih mož obiskal Žužemberk in Šmarješke Toplice, v ponedeljek pa se bo Miklavž ustavil še v Mirni Peči, Dolenjskih Toplicah, Kočevju, Šentrupertu in Novem mestu.

Leo klub, podmladek novomeškega Lions kluba, jutri pripravlja Dobrodelni Leo Božičkov kino. V decembru pa pripravljajo še en projekt, in sicer dobrodelno košarico 17. decembra.

Osrednja informativna oddaja 2.12.2022