Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš mora za leto in tri mesece v ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

benjamin sesko transparent Ekipa

Šeško, ti si kralj: Res lepo, morate videti, kje...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kulturni dom bo zasijal

Piše: R.K.

Čas objave:
28.05.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obnovili bodo Dom kulture Brežice; Krka in Okorn sta se razšla.

SVET NA KRKI

Danes je svetovni dan melanoma in tudi svetovni dan sonca. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so ob tem opozorili na pomen zaščite pred prekomernim izpostavljanjem soncu. Prekomerna izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju namreč povzroča prezgodnje staranje kože in je glavni dejavnik tveganja za pojav vseh vrst kožnega raka, so ob dnevu sonca poudarili na inštitutu. UV-sevanje akutne in kronične škodljive učinke povzroča tudi na očeh in imunskem sistemu. Zato na inštitutu svetujejo, da na prostem ljudje ne pozabijo na zaščito pred soncem. Nezaščiteno kožo lahko UV-žarki sonca poškodujejo že v manj kot 15 minutah. Tudi če je hladno in oblačno vreme, potrebujemo zaščito. NIJZ opozarja, da poškodbo povzročijo UV-žarki, ne temperatura.

Karibski oddelek francoske mornarice je na ribiški ladji, ki je na Atlantiku plula pod venezuelsko zastavo, zasegla 2,4 tone kokaina. Ribiško ladjo s posadko in zaseženo drogo so po operaciji s helikopterjem, ki je odletel s francoske fregate Ventose, že predali venezuelskim oblastem, je sporočila francoska mornarica. Ob tem je navedla, da so letos zasegli že več kot 12 ton nedovoljenih drog. Karibsko morje pri tihotapljenju kokaina iz Južne Amerike v Evropo in Severno Ameriko postaja vse pomembnejša prometna pot, kar dokazujejo podatki o zaseženih količinah. Na območju karibskega otočja so leta 2022 zasegli 22,7 ton kokaina, kar je petkrat več kot desetletje pred tem.

KRKA DOMA

Notranjost Doma kulture v Brežicah je bila nazadnje obnovljena pred 25 leti in je danes že precej zastarela, zato je Občina Brežice pristopila k obnovi. Pogodbo o tem sta podpisala župan Ivan Molan in direktor na javnem razpisu izbranega podjetja Kop Brežice Dejan Bibič. Župan je povedal, da obstoječa oprema ne zadostuje več za izvedbo prireditev po sodobnih standardih. Celoten projekt bo stal 1,6 milijona evrov. Gradbena dela bodo stekla po 25. juniju, končana naj bi bila decembra, ko naj bi za objekt tudi pridobili uporabno dovoljenje.

Slovenski košarkarski prvoligaš Krka je po dveh letih končal sodelovanje s trenerjem Gašperjem Okornom, so sporočili iz novomeškega kolektiva. "Našo člansko ekipo je že v prvi sezoni uspešno vrnil iz lige Aba 2 v elitno ligo Aba, kjer bo Krka igrala tudi v novi sezoni. Krka se je pod Okornovim vodstvom letos uvrstila tudi v finale pokala Spar, redni del lige Nova KBM pa so naši košarkarji končali na prvem mestu," je sprva pojasnil predsednik Krke Andraž Šušteršič. Poudaril je, da se je pod Okornovo taktirko uveljavilo tudi nekaj slovenskih košarkarjev, ki so prav pri njem dobili večjo minutažo in pravo priložnost za svoj napredek in razvoj. Obenem se je Okornu in njegovemu pomočniku Igorju Kešlju zahvalil za opravljeno strokovno delo in profesionalen odnos v teh dveh sezonah. Krka je domačo sezono sklenila v polfinalu, kjer je izgubila proti Heliosu.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 28.5.2023