pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

lina-vukalić Njena.si

Presenetljiva zgodba o Lini in nenačrtovani ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Konec leta bi lahko stekla sanacija nevarnih skal s Straškega hriba

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
09.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih opravili 4700 PCR testov in potrjenih 740 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 15,7 odstotka, sedemdnevno povprečje novih okužb je 764.

Državni zbor bo o interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, v kateri ji med drugim očitajo predolgo zaprtje šol, neupoštevanje epidemiološke stroke in prelaganje odgovornosti na šole, odločal na izredni seji 15. marca.

KRKA DOMA:
V Straži padajoče kamenje s pobočja Straškega hriba že več let resno ogroža ljudi in objekte v naselju Straža in Dolenja Straža. Krušenje skal, drsenje in kotaljenje skal v dolino je pojav, ki ga na Občini Straža spremljajo že več let. S podpisom pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo sanacije, podpisali so jo včeraj s podjetjem Apus, je bil narejen drugi korak k reševanju problema. Sama sanacija, ki bo zaradi specifičnosti terena precej zahtevna pa naj bi stekla konec tega leta ali v začetku prihodnjega.

Črnomelj bo po več letih dobil novi večstanovanjski objekt. Gradnja bloka Čardak poteka po planu. Gre za izredno pomemben projekt in velik doprinos občini in nasploh belokranjski prestolnici. Gre tudi za sodoben in energetsko napreden objekt, v katerem bo skupno 49 stanovanj, velika pa bodo med 40 in 75 kvadratnimi metri, razen v terasni etaži. Tam bodo nadstandardna stanovanja večjih površin. 30 stanovanj bo najemnih, 19 pa za prodajo.

Splošna bolnišnica Brežice, ki je bila od leta 2018 v sanaciji, je lani poravnala vse zapadle obveznosti, obveznosti do zaposlenih pa že nekaj časa poravnava tekoče. Za naložbe so lani namenili dober poldrugi milijon evrov, med glavnimi pridobitvami so prenova bolnišnične lekarne in zagotovitev njene nove opreme, ureditev centralne administracije in novega vhoda za specialistične ambulante, začetek dokončanja novih prostorov za centralno intenzivno terapijo in radiološki oddelek.

Pri arheološki raziskavi ob sanaciji poškodovanega opornega zidu na južnem pobočju pod novomeško kapiteljsko cerkvijo so naleteli na pomembne prazgodovinske naselbinske najdbe, ki vnovič potrjujejo močno prazgodovinsko poseljenost novomeškega mestnega jedra. Ob vseh najdbah so našli tudi izjemen primerek upodobitve prazgodovinskega vojščaka.

Osrednja informativna oddaja, 9.3.2021

Krka ob enih