Green lake Svet24.si

20-letni moški se je utopil na območju Zelenega ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Izvolili novega predsednika Gasilske zveze Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Izvolili novega predsednika Gasilske zveze Brežice; Klub slovenskih podjetnikov v Posavju.

SVET NA KRKI

Svetovni dan Downovega sindroma, ki ga obeležujemo danes, letos poteka pod geslom Z nami, ne za nas. Tudi letos različna društva pripravljajo dogodke v več krajih po Sloveniji, tudi pohode z baloni, s katerimi bodo javnost seznanjali o pomenu vključevanja drugačnih v družbo.

V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, legenda Planice. Gorišek je kot gradbenik s starejšim bratom Vladom Goriškom projektiral slovito letalnico v Planici, ki je bila zgrajena leta 1969 in že na otvoritveni tekmi so gledalci pod Poncami videli pet svetovnih rekordov.

KRKA DOMA

V petek je potekala 68. redna letna skupščina Gasilske zveze Brežice, na kateri se je 64 delegatov iz 32 prostovoljnih gasilskih društev v občini seznanilo z različnimi poročili o delovanju zveze v preteklem letu in izvolilo funkcionarje za mandatno obdobje 2023-2028. Brežiško gasilsko zvezo bo v novem mandatu vodil novi predsednik Benjamin Kodrič iz matičnega društva PGD Skopice.
Slednji je povedal, da jih v prihodnjem obdobju čaka veliko dela. Kot je dejal, si želi nadaljevati dobro sodelovanje tako znotraj gasilske zveze kot z lokalno skupnostjo, ter da bo v tem mandatu gasilska zveza namenila večjo pozornost tako mladim kot veteranom. Darko Leskovec je bil ponovno izvoljen za poveljnika Gasilske zveze. Dodal je, da bo to poseben izziv za usklajevanja zaradi rasti cen. Poveljnik je poudaril, da mora v občini nemoteno delovati javna gasilska službe, gasilske enote so kategorizirane na osnovi meril Gasilske zveze Slovenije in morajo biti tudi opremljene v skladu z merili. Povedal je še, da so vse ostale naloge že utečene in da verjame, da bomo te naloge, ki so v prid občanom, delali z odliko in vse naloge tudi uspešno zaključili. Svoj mandat vodenja brežiške gasilske zveze je zaključil dosedanji predsednik Herman Premelč. V zahvalo in priznanje za uspešno delo je na predlog gasilske zveze prejel gasilsko odlikovanje 2. stopnje. V svojem nagovoru se je zahvalil za sodelovanje in svojemu nasledniku zaželel uspešno vodenje gasilske zveze.

Klub slovenskih podjetnikov je bil včeraj na obisku v Krškem, kjer so se podjetniki srečali z župani in drugimi odločevalci iz posavskih občin. Cilj regijskih srečanj je, da se podjetja, SBC in lokalne skupnosti povežejo in sodelujejo, z namenom, da se klub regijam približa in da s skupnimi iniciativami najdemo ključ za vplivanje na politiko države, ki bo pripomogla k boljšim pogojem za podjetništvo, je dejal predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik. Po besedah Janeza Kerina, župana Mestne občine Krško, ki je gostila dogodek, ima občina ugodno geografsko lego in dobro infrastrukturo, ki privablja podjetja, tudi tuja. Župani Krškega, Sevnice, Brežic in Kostanjevice na Krki so ob koncu dogodka s Klubom slovnskih podjetnikov podpisali pismo o nameri za sodelovanje pri razvoju lokalnega okolja in prizadevanju za blaginjo in napredek.

Osrednja informativna oddaja 21.3.2023