markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Incident na Osnovni šoli Stara cerkev

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2024 13:03

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Incident na Osnovni šoli Stara cerkev; V Brežicah začel delovati Varnostni sosvet.

SVET NA KRKI

Vladna ekipa bo danes v okviru delovnih obiskov v regijah obiskala Posavje. Med drugim bodo premier Robert Golob, ministri in predstavniki Agencije za radioaktivne odpadke položili temeljni kamen za odlagališče nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov v Vrbini pri Krškem. Vlada se bo v prostorih nuklearke sestala tudi na seji.

Komisija za preprečevanje korupcije je zaključila postopek v zvezi s sumi nepravilnosti pri izvedbi javnega naročila ministrstva za obrambo za produkcijo dokumentarne resničnostne serije Vojak v akciji. Pri javnem naročilu je zaznala več korupcijskih tveganj, zadevo pa odstopila računskemu sodišču in Državni revizijski komisiji.

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v sredo predčasnega glasovanja na evropskih volitvah udeležilo 20.686 volivcev, na referendumu o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja pa 20.656. Drugi dan je tako svoj glas oddalo 1,3 odstotka volilnih upravičencev, skupaj v obeh dneh 2,5 odstotka, so sporočili z Državne volilne komisije.

KRKA DOMA

Iz Kočevja poročajo o incidentu, ki se je zgodil na Osnovni šoli Stara Cerkev. Učenka trdi, da naj bi jo učitelj vlekel za lase, jo prijel za roko in jo dvakrat vrgel po tleh. Zdravniki so ugotovili, da je utrpela modrice, pri čemer pa hujših poškodb niso zaznali. Kljub temu so o poškodbah obvestili policijo. Na dogodek se se odzvali v vodstvu šole, kjer so navedli, da se je dogodek, v katerega sta bila vpletena učitelj in učenka predmetne stopnje, odvil v varstvu vozačev, torej učencev, ki po končanem pouku čakajo na organiziran prevoz. Po njihovih navedbah ni šlo za napad na učenko, temveč je učitelj zgolj želel »preprečiti domnevni samovoljni odhod učenke iz varstva.« Pojasnili so še, da je vodstvo šole po dogodku takoj obvestilo skrbnike, šola pa opravlja ustrezne razgovore s prisotnimi. Dodali so, da so s skrbniki v stiku in se dogovarjajo glede nadaljnjega dela učenke v šoli. Kot so za Svet24TV potrdili na PU Ljubljana, primer preiskujejo. Po doslej znanih podatkih pa naj bi zaposleni poškodoval mladoletno osebo, ki je zadobila lažje poškodbe. Več pojasnil zaradi interesa preiskave in zaščite mladoletne osebe niso mogli posredovati, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.


V Brežicah je začel delovati Varnostni sosvet. Ta predstavlja skupni projekt partnerskega sodelovanja med Občino Brežice in Policijsko postajo Brežice za izboljšanje splošne varnosti ljudi in premoženja na območju Občine Brežice. Varnostni sosvet obravnava in analizira varnostne razmere s področja kriminaltete, javnega reda in miru, prometne varnosti, mejnih zadev in tujcev, zaščite, reševanja in druge varnostne problematike, izvaja tudi preventivne aktivnosti s področja zagotavljanja varnosti ter pripravlja ukrepe za večjo varnost. Kot stalni člani Varnostni sosvet sestavljajo brežiški župan, načelnik Policijske postaje Brežice, direktor občinske uprave, trije svetniki, predstavniki treh največjih svetniških skupin občinskega sveta, vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva, predsednik Komisije za spremljanje položaja romske skupnosti v Občini Brežice, predstavnik Centra za socialno delo Posavje, predstavnik ravnateljev osnovnih šol, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine in poveljnik Štaba Civilne zaščite. Delovanje Varnostnega sosveta je javno, kar zagotavlja transparentnost in vključevanje skupnosti v prizadevanja za izboljšanje varnosti v Občini Brežice.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 6.6.2023