markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gregor Macedoni novi predsednik Skupnosti občin Slovenije

Piše: R.K.

Čas objave:
09.07.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Gregor Macedoni novi predsednik Skupnosti občin Slovenije; Regionalna razvojna agencija objavila Javni razpis za vključitev v drugo skupino udeležencev projekta PONI Posavje

SVET NA KRKI

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump verjame, da bo njegov protikandidat in trenutni predsednik ZDA Joe Biden kljub nekaterim pomislekom v demokratski stranki ostal v tekmi za ponovno izvolitev. Ima svoj ego in noče odnehati, je Trump dejal za Fox News v svojem prvem intervjuju po televizijskem soočenju z Bidnom pred novembrskimi volitvami, ki je potekalo konec junija.Trump je na presenečenje političnih komentatorjev in javnosti v ZDA kljub težavam svojega rivala po soočenju uspel nekoliko omejiti svojo značilno napadalno retoriko.


Ravnanje slovenskih oblasti je bilo v letih 2020-2022 diskriminatorno do protestnikov, je v zadnjem poročilu o stanju pravice do protesta v Evropi ugotovila Amnesty International. Vlada je v tem obdobju z odloki omejila in tudi prepovedala shode, mirni protestniki pa so bili deležni številnih kazni in policijskega nasilja, ugotavljajo. Poročilo ugotavlja, da je država v tem časovnem obdobju zoper vidnejšega protestnika Jašo Jenulla vložila absurdno tožbo za plačilo preko 40.000 evrov stroškov za policijsko varovanje mirnih protestov, ki se jih je udeležil. Posebej so izpostavili tudi protest za mir v Palestini iz leta 2021, ko so policisti etnično profilirali udeležence. Amnesty International ugotavlja, da se je z menjavo oblasti stanje nekoliko izboljšalo, vendar so tudi v zadnjem letu beležili nekaj primerov kaznovanja protestnikov.


KRKA DOMA

Na ponedeljkovi redni seji predsedstva Skupnosti občin Slovenije je dosedanji predsednik Vladimir Prebilič predsedovanje predal županu Mestne občine Novo mesto Gregorju Macedoniju. Skladno s statutom se je Prebiličev mandat iztekel, ob tem pa se mu izteka tudi županovanje v Občini Kočevje, saj je bil izvoljen za poslanca v evropski parlament.Prebilič je nasledniku svetoval, naj sodeluje z vlado pri spremembi zakona o financiranju občin in še naprej zagotavlja dominantno vlogo Skupnosti občin Slovenije, je ta dejal v izjavi za medije.
Macedoni je Prebiličevo vodenje ocenil kot izredno uspešno. "Ocenjujem, da je bilo v zadnjih treh letih veliko narejenega in da se lokalna samouprava zna danes z državo zelo intenzivno pogovarjati, dogovarjati. Obseg izzivov in odprtih front pa je kar velik in mislim, da nam bo ostalo kar veliko dela," je dejal v izjavi za medije.
V svojem mandatu si želi čim več poenotenja med vsemi tremi združenji, ki zastopajo interese občin, da bodo uskladili čim več predlogov in bodo močen ter kompetenten sogovornik državi.


Regionalna razvojna agencija je objavila Javni razpis za vključitev v drugo skupino udeležencev projekta Podjetno nad izzive v Posavski regiji (PONI Posavje). V program se lahko vključijo osebe s podjetniško idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Posavski regiji (občina Bistrica ob Sotli, Občina Brežice, Občina Kostanjevica na Krki, Mestna občina Krško, Občina Radeče, Občina Sevnica), ter da na dan pričetka vključitve podpišejo pogodbo o zaposlitvi za 4 mesece. Udeleženci so za čas programa zaposleni na Regionalni razvojni agenciji Posavje. Rok za prijavo je do 17.7.2024. Usposabljanja za drugo skupino udeležencev bo potekalo od 1.9.2024 do 31.12.2024.

Osrednja informativna oddaja: 09.07.2024