amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Covid po novomeški vstopil tudi v brežiško bolnišnico

Piše: R.K.

Čas objave:
30.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Covid po novomeški vstopil tudi v brežiško bolnišnico; V Črnomlju v petih letih za promet skoraj 1,7 milijona evrov; Vinogradniki, pozor na ameriškega škržatka.

SVET NA KRKI

Rusija je začela obsežne vojaške vaje v Tihem oceanu, Arktičnem morju ter v Baltskem in Kaspijskem morju, v katere je vključenih več kot 300 vojaških plovil ter 20.000 pripadnikov ruskih oboroženih sil. Preizkušajo vojaške zmožnosti mornarice ter pripravljenost posadk, letalstva mornarice in obalne straže.

Nekateri kandidati za najem neprofitnih stanovanj ljubljanskega javnega stanovanjskega sklada naj bi k vlogam priložili ponarejena zdravniška potrdila. Teh naj bi bilo več kot 50, zato bo sklad te prosilce izločil s seznamov.

Pa še na olimpijadi se ustavimo. Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila z Nemčijo 22:41. Odbojkarji pa bodo danes ob 17. uri skušali premagati ekipo Srbije za napredovanje v četrtfinale.

KRKA DOMA

Poročali smo že, da so v novomeški bolnišnici prejšnji teden odkrili okužene s covidom, posledično pa so prepovedali obiske na nevrološkem in hematološkem oddelku. Predvidevajo namreč, da je do vnosa prišlo med obiskovalci. Zdaj pa so okužene odkrili tudi v Splošni bolnišnici Brežice, in sicer na internem in negovalnem oddelku, zato obiski na teh oddelkih začasno niso dovoljeni. Obiski so možni le pri kritično bolnih pacientih po predhodnem dogovoru z oddelčnim zdravnikom. Obiskovalcem, ki lahko obiščejo svojca na podlagi predhodnega dogovora, zaradi varovanja zdravja vseh bolnikov svetujejo, da uporabljajo zaščitne maske in ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo do pacientov. Vhod za obiskovalce je preko Urgentnega centra, kjer bo vse potrebno za odhod na oddelek uredil vratar, so še sporočili iz brežiške bolnišnice.

Občina Črnomelj je za obnovo cest v zadnjih petih letih počrpala skoraj 1,7 milijona evrov državnega in evropskega denarja. Projekte je sofinancirala tudi s svojim denarjem, za kar je porabila skoraj 550 tisočakov. Lani je bil med največjimi kolesarska povezava do Kanižarice. Po zakonu sicer za take naložbe v obmejnih občinah nekaj denarja namenja država, a vsako leto manj, pravi Vinko Kunič iz projektne pisarne. V občini Črnomelj se zavedajo pomembnosti trajnostnega razvoja prometa, zato vsako leto sodelujejo tudi v evropskem tednu mobilnosti.

Z vrhuncem poletja se vinogradniki v svojih vinogradih ponekod srečujejo z razvojem peronospore in pepelovk oz. oidija. Domen Bajec iz Službe za varstvo rastlin na novomeškem Kmetijsko gozdarskem zavodu pa opozarja tudi na zatiranje ameriškega škržatka, ki povzroča trsno rumenico. Podatki o tretiranju proti ameriškemu škržatku po občinah so objavljeni na spletni strani Kmetijsko gozdarskega zavoda. Tretje tretiranje je na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine treba opraviti najpozneje danes ali jutri, torej do vključno 31. julija. 

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 30.7.2024