Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bo tudi letos Semič prejel priznanje za največ dogodkov?

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Semič s številnimi dogodki; Deklica s piščalko spet krasi Kočevje; Pobegnil z vozečega vozila in trčil v policiste.

SVET NA KRKI

Po predlogu rebalansa, ki ga je v sredo potrdila vlada, se med večjimi porabniki sredstva v luči interventnih ukrepov v zdravstvenem sistemu relativno najbolj povečujejo ministrstvu za zdravje. Občutna je tudi rast pri ministrstvih za finance in delo. Največji absolutni padec glede na sprejeti proračun je predviden za ministrstvo za infrastrukturo.

Preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča je po sredinem zaslišanju zoper 22-letnega osumljenca za poskus umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku odredil pripor, je za STA danes povedal vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič in dodal, da je sodišče pripor odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti.

KRKA DOMA

Občina Semič je leta 2015 prvič sodelovala pri evropskem tednu mobilnosti. Takrat so pripravili nekaj dogodkov, ko so jih vsako leto širili in nadgrajevali. Lani so jih imeli zelo veliko in tako osvojili priznanje za najbolj aktivno občino za leto 2022 v kategoriji nemestnih občin. Tudi letos so se potrudili.

Po nekaj mesecih obnove se je znamenita umetniška skulptura Deklica s piščalko vrnila v fontano na Trgu sv. Jerneja v središču Kočevja. Skulptura je bila v preteklih letih večkrat tarča vandalov, poleg tega je bila zelo dotrajana inštalacija fontane. To so zdaj zamenjali in nadgradili, skulpturo in podstavek pa popravili, kjer je bilo treba. Namenoma so jo tudi nekoliko dvignili od tal, da zmanjšajo poskuse vandalizma.Po besedah župana Vladimirja Prebiliča je šlo za zahteven projekt, za katerega je bilo potrebnega veliko znanja in dela, na kar kaže tudi to, da so zelo težko našli izvajalca. Kar nekaj jih je namreč obnovo odklonilo. Na koncu je bilo tudi v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo kulturne dediščine po besedah župana vse narejeno tako, da so vsi zadovoljni. Prenova je stala 30 tisoč evrov.

Policisti enote za nadzor državne meje so v sredo zjutraj pri Brežicah skušali ustaviti voznika enoprostorca, za katerega so sumili, da prevaža migrante. Ker se na njihove znake ni odzival, so zapeljali predenj in ga skušali ustaviti s počasno vožnjo. Pri tem je voznik skočil iz vozila in začel bežati v gozd, vozilo pa je trčilo v policijski avto. V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Pri trku enoprostorca v zadnji del policijskega vozila niso bili poškodovani, v postopek so jih prevzeli brežiški policisti. Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, policisti še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

Osrednja informativna oddaja, 8.9.2022