Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

761284_246-nlb Necenzurirano

Slovenske banke z rekordnimi dobički. Kdaj bodo ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš mora za leto in tri mesece v ...

matjaz kek Ekipa

Matjaž Kek iskreno in brez zadržkov o Boštjanu ...

shutterstock_2293058687 Njena.si

Spoznajte ljubke listne ovčice, ki jedo svetlobo

benjamin sesko transparent Ekipa

Šeško, ti si kralj: Res lepo, morate videti, kje...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : 9. redna seja Občinskega sveta občine Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
18.06.2024 12:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 9. redna seja Občinskega svet občine Brežice; Izredna seja glede napada na osnovnošolca

SVET NA KRKI

Število civilnih smrtnih žrtev oboroženih spopadov po svetu se je lani povečalo za 72 odstotkov, je ob današnjem začetku zasedanja Sveta Združenih narodov za človekove pravice (SČP) izpostavil visoki komisar ZN za človekove pravice Volker Türk. Ob tem je opozoril na milijardni primanjkljaj financiranja humanitarne pomoči.

Nemški kriminalisti so v večmesečni akciji zasegli več kot 35 ton kokaina v skupni vrednosti 2,6 milijarde evrov, so v ponedeljek v Düsseldorfu sporočili preiskovalci. S pomočjo kolumbijskih kolegov so rekordne količine prepovedane droge zasegli na več lokacijah v treh državah, večino v hamburškem pristanišču

KRKA DOMA

Na nedavni 9. redni seji Občinskega sveta občine Brežice so svetniki sprejeli več sklepov ter podali pozitivno mnenje za imenovanje Maje Matrić za ravnateljico OŠ Cerklje ob Krki. Sprejeli so sklepe o imenovanju Občinske volilne komisije, članov sveta za kulturne dejavnosti, predstavnikov v Nadzorni svet Komunale Brežice in Upravni odbor Letalskega centra Cerklje ob Krki. Svetniki so se seznanili s poslovnimi poročili javnih zavodov in agencij, katerih (so)ustanoviteljica je Občina Brežice za leto 2023. Sprejeli so tudi Letno poročilo Komunale Brežice za leto 2023 in Operativni program odvajanja in čiščenja komunalne vode ter sklep o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih s 1. 7. 2024 zaradi višjih stroškov dela in materialnih stroškov. Sprejeli pa so tudi sklep o soglasju k ekonomski ceni storitve Pomoč družini na domu, ki jo izvaja Center za socialno delo Posavje. Cena znaša 26,50 EUR na uro ob delavnikih, približno 37 EUR ob nedeljah, in 39,75 EUR ob praznikih. Občina subvencionira 70% cene ure neposredne oskrbe.

Sveta krajevnih skupnosti Velika Dolina in Jesenice sta na ponedeljkovi skupni izredni seji tamkajšnjo osnovno šolo pozvala k izključitvi učenca, ki je pred tednom dni fizično napadel devetošolca in ga močno poškodoval. Formalni sklep s pozivom naj bi sicer sveta dokončno potrdila na današnji dopisni seji. Predlog, da sveta na današnji dopisni seji tudi formalno glasujeta o pozivu za izključitev učenca iz šole, so člani svetov obeh krajevnih skupnosti na ponedeljkovi seji potrdili soglasno, zato je pričakovati, da bo danes na glasovanju sprejet.

Osrednja informativna oddaja 18.06.2024