markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih:

Piše: R.K.

Čas objave:
23.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Premijer Golob napovedal prihod električnega twinga v Slovenijo; OŠ Ane Gale Sevnica nared; Na območju Policijske uprave Novo mesto več vlomov in nasilništva.

SVET NA KRKI

V hrvaški Istri in italijanskem kraju Lignano Sabbiadoro je včeraj popoldne pustošilo neurje. Iz Istre so poročali o močnem nalivu in toči, ki je prizadela tudi omenjeno italijansko letovišče.

Na Kliniki Golnik je povečano število hospitaliziranih bolnikov s hudo obliko pljučnice zaradi zajčje mrzlice. Pet bolnikov je iz krajev ob Sorškem polju, zato kmetovalce pozivajo, da si pri spravilu sena nadenejo zaščitno masko FFP3.

KRKA DOMA

Premier Robert Golob je potrdil, da je bil novomeški Revoz uspešen pri kandidaturi za izdelavo prenovljene različice Renaultovega električnega twinga. Prihodnje poslovanje tovarne, v kateri so lani skupaj izdelali skoraj 61 tisoč vozil, je tako v veliki meri odvisno prav od te odločitve Renaulta. Do podpisa memoranduma o soglasju, ki bo podlaga za zagon proizvodnje, naj bi prišlo jutri na sedežu novomeškega Revoza. Udeležil se je bo tudi slovenski politični vrh s premijejem Golobom na čelu, prišel pa naj bi tudi podpredsednik za industrijsko področje znamke Renault Herbert Steiner.

Nova OŠ Ane Gale Sevnica je pripravljena za vselitev. Projekt gradnje, ki se je začela leta 2022, je stal dobre 4 milijone evrov, sofinancirala sta ga Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Eko sklad. V prvi polovici letošnjega leta so gradnjo končali, sledilo je opremljanje notranjih prostorov. Selitev v novo šolo zdaj poteka postopoma, učenke in učenci te sevniške šole bodo letošnji prvi šolski dan že preživeli v novih prostorih. Nov šolski objekt je umeščen ob Vrtcu Ciciban Sevnica, Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica in ob sevniški športni dvorani. V pritličju je šest predmetnih učilnic, telovadnica, šolska jedilnica in učno stanovanje, v nadstropju pa dodatne učilnice, gospodinjska učilnica, knjižnica ter prostori za učitelje. Šola bo v prihodnjem šolskem letu sprejela več kot 30 učenk in učencev, med njimi tudi šest novih. Občina Sevnica je ena redkih, ki je zgradila novo šolo za otroke s posebnimi potrebami. V zadnjih desetih letih so zgradili več vzgojno-izobraževalnih objektov, med katerimi izstopajo nova osnovna šola v Tržišču ter prizidka Vrtca Ciciban in Osnovne šole Blanca. Naslednji projekt bo gradnja nove šole v Krmelju.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih desetih dneh obravnavali več premoženjskih kaznivih dejanj in nasilnih ravnanj posameznikov. Posledično so policisti okrepili aktivnosti in zaradi vlomov kazensko ovadili sedem osumljencev z območja Šentjerneja, Trebnjega in Črnomlja. Opravili so tudi tri hišne preiskave in priprli pet oseb. S področja javnega reda in miru so na varnostno obremenjenih območjih izvedli 28 intervencij in kršiteljem izdali prav toliko plačilnih nalogov, alkoholizirana kršitelja, ki nista upoštevala policistovih ukazov, pa so pridržali. V okviru zakonsko določenih pogojev so v 56 primerih ugotavljali identiteto oseb. Zaradi več tatvin poljščin so območja, kjer so tatvine obravnavali že v preteklosti, nadzirali tudi z brezpilotnimi letalniki. V devetih primerih so obravnavali tudi kršitve iz pristojnosti drugih prekrškovnih organov, v prometu pa na varnostno obremenjenih območjih ugotovili 143 kršitev voznikov in ustrezno ukrepali. V devetih primerih so zasegli tudi vozilo, ker vozniki niso izpolnjevali pogojev za udeležbo v cestnem prometu.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 23.7.2024