Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš mora za leto in tri mesece v ...

sveca Ekipa

Groza. Dva tekmovalca je zadela kap, ko sta ...

shutterstock_2293058687 Njena.si

Spoznajte ljubke listne ovčice, ki jedo svetlobo

primož roglič Ekipa

Primož Roglič pred sprejemom sporočil žalostno...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Škocjanu napovedujejo državljansko nepokorščino

Piše: R.K.

Čas objave:
15.07.2024 13:05

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Škocjanu napovedujejo državljansko nepokorščino; Vrtci dražji tudi v novomeški občini; Krkine dividende najvišje doslej.

SVET NA KRKI

Nekdanji ameriški predsednik in kandidat republikancev na novembrskih volitvah Donald Trump je dan po poskusu atentata prispel na strankarsko konvencijo v Milwaukee. Sobotni incident je opisal kot "zelo nadrealistično izkušnjo" in Američane vnovič pozval k enotnosti.

Potem ko so gasilci včeraj po več urah boja z ognjem le uspeli omejiti in pogasiti požar v kompleksu trgovin in lokalov ob promenadi v središču Portoroža, zdaj delo čaka kriminaliste in forenzike. A še pred tem bodo pristojne službe oceni8le, ali je vstop v stavbo sploh varen.

KRKA DOMA

Najprej se ustavimo v občini Škocjan, kjer so se sešli vaščani Grmovelj, Hudenj, Dobruške vasi, Dolnje Stare vasi, Dobrave in Tomažje vasi. Razpravljali so o pereči romski problematiki v občini in se tako odzvali na zadnji napad Romov na občana v Hudenjah. Kot je povedal Janez Lekše, so pred napovedanim sredinim obiskom notranjega ministra Boštjana Poklukarja sprejeli sklep, da morajo pri iskanju rešitev sodelovati tudi ministrstva za pravosodje, šolstvo in socialo, sicer napovedujejo državljansko nepokorščino.

V novomeški mestni občini se bodo s 1. septembrom podražili vrtci. Zadnja podražitev je bila oktobra lani, od takrat pa so se povišali stroški dela, materialov in storitev. Cene bodo višje v vseh treh novomeških vrtcih, vključno s koncesijskim. To je že tretja letošnja podražitev, kar, kot pravi svetnik Solidarnosti Uroš Lubej, je za starše preveč. Kljub vsemu je bil predlog z glasom več potrjen. Od 1. septembra naprej bodo tako cene, glede na starost otroka in glede na vrtec, višje od štiri do sedem odstotkov, bo pa občina ohranila vse dosedanje popuste in ugodnosti za starše, za katere letno nameni skoraj pol milijona evrov.

Delničarji Krke bodo prejeli najvišje dividende doslej, oziroma 7 evrov in pol bruto na delnico. To je 13,6 odstotka več kot je znašala lanska dividenda, izplačila bodo nakazana 25. julija. Sicer pa so na skupščini upravi pod vodstvom Jožeta Colariča in nadzornemu svetu podelili razrešnico, za novo članico nadzornega sveta imenovali Mojco Osolnik Videmšek, pa tudi predstavnike delavcev, ki bodo Tomaž Sever, Mateja Vrečer in Mari Božič.

V Žužemberku so na svečani seji ob prazniku občine nagradili najbolj zaslužne. Častni občan je postal uspešen podjetnik Jože Štupar, prokurist svetovno priznanega podjetja Keko oprema, ki sta ga pred 30-imi leti ustanovila skupaj z Antonom Kondo. Zlati grb občine je prejel podjetnik Jože Novinc iz podjetja KGN, srebrnega podjetnik Pavel Iskra iz podjetja I-Les Iskra, bronastega pa Kulturno društvo Šmihel PRI Žužemberku. Podelili so tudi osem pisnih priznanj občine.

Osrednja informativna oddaja: 15.07.2024