baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: Kmalu začetek gradnje novega Resslovega mostu

Piše: RK

Čas objave:
04.07.2024 11:18

Kmalu začetek gradnje novega Resslovega mostu prek Krke v Mršeči vasi. Občina Brežice uredila javno pralnico perila.

SVET NA KRKI
Slovenska košarkarska reprezentanca potrebuje zmago proti Novi Zelandiji z desetimi točkami ali več za ohranitev upanja na olimpijske igre. Tekma v Pireju se bo začela ob 16.30. Zmaga z desetimi točkami Sloveniji prinaša drugo mesto v skupini in najverjetneje Grčijo v polfinalu, z zmago z vsaj 29 točkami bi bila Slovenija celo prva v skupini, vse, kar je manj od zmage z desetimi točkami, pa Luko Dončića in soigralce vodi na letalo in nazaj v domovino.

V Veliki Britaniji potekajo volitve, na katerih bodo volivci danes izbirali 650 članov parlamenta. Glede na napovedi naj bi po 14 letih konservativne vlade oblast prevzeli laburisti pod vodstvom Keira Starmerja. Medtem ko se laburistom obeta rekordna zmaga, pa se torijcem trenutnega premierja Rishija Sunaka napoveduje najslabši izid doslej.

Nekdanji igralec moštva Toronto Raptors Jontay Porter se bo na sodišču zagovarjal zaradi stavniške prevare, francoska tiskovna agencija AFP povzema tožilstvo v Brooklynu, ki je njegove dejanje opredelilo kot kaznivo dejanje. Skupaj z njim je obtožena še četverica.

KRKA DOMA
V občini Šentjernej bo kmalu stekla gradnja novega mostu prek reke Krke v Mršeči vasi. Pogodbo o gradnji sta včeraj podpisala šentjernejski župan Jože Simončič in predstavnik na javnem razpisu izbranega novomeškega podjetja CGP. Ta mora most zgraditi do konca leta 2025.Stari Resslov leseni most prek Krke v Mršeči vasi so morali zaradi odsluženosti zapreti leta 2014. Nadomestili so ga z začasnim vojaškim mostom Uprave RS za zaščito in reševanje, ki je v uporabi še danes. Najprej je veljalo, da ga bodo nadomestili z novim kovinskim, ker bi bil ta predrag, pa so šentjernejski občinski svetniki lani spomladi sklenili, da bo most betonski. Nov Resslov most bo po mnenju občine prebivalcem nudil trajno in varno rešitev premoščanja Krke. Zgrajen bo na podobni lokaciji kot nekdanji leseni objekt. Dolg bo 68 metrov in širok do 10,4 metra. Zasnovan je z dvema podpornikoma v dnu rečne struge, dvema voznima pasovoma in z obojestranskima pločnikoma. Zdržati bo moral vsaj sto let. CGP ga mora po pogodbi, ki jo bodo podpisali danes, zgraditi za nekaj manj kot 2,3 milijona evrov z davkom na dodano vrednost. Rok za začetek gradbenih del je 45 dni od uvedbe v delo, zaključek del pa je predviden 465 dni pozneje, torej nekje ob koncu prihodnjega leta.

Občina Brežice je prepoznala potrebo po javni pralnici perila in jo na podlagi javnega razpisa uredila v večstanovanjski stavbi v njeni lasti na naslovu Prešernova cesta 11 B (nasproti Večgeneracijskega centra Brežice).V pralnici sta uporabnikom na voljo dva pralna in dva sušilna stroja. Občina je za nakup potrebne opreme namenila 24.000 evrov. Cena pranja oz. sušenja - 1 x pranje (3 žetoni – zajema pralnih prašek in mehčalec) ali 1x sušenje (3 žetoni), cena žetona je en evro. Odpiralni čas pralnice je vsak dan od 8. do 20. ure. Trenutno je upravnik javne pralnice podjetje Domtim d.o.o. iz Brežic za poskusno obdobje šestih mesecev.

Osrednja informativna oddaja: 04.07.2024