Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: Nova spominska soba v Šentvidu pri Stični

Piše: R.K.

Čas objave:
03.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI
V nedeljo ob 1380 PCR testih potrdili 209 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 15,1-odstoten. Umrlo šest covidnih bolnikov.

Higienski vložki, tamponi in nekateri drugi menstrualni higienski pripomočki so od danes manj obdavčeni. Veljati je namreč začela dopolnitev pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost, po kateri se za te izdelke obračuna 9,5-odstotna stopnja DDV, in ne več 22-odstotna.

KRKA DOMA

V Knjižnici Ivančna Gorica v Šentvidu pri Stični so ob današnji 140-letnici smrti dolenjskega pisatelja Josipa Jurčiča odprli spominsko sobo domačina in vsestranskega ustvarjalca Toneta Draba. V njej je obsežen opus zbranih besedil, predmetov, slik, obsežen elektronski arhiv, pa tudi deli pohištva, zbirka kamnin in ateljejski artefakti. Vse predmete je Tone Drab knjižnici podaril.

Gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško poteka kot načrtovano. Trenutno gradijo betonsko krovno ploščo, sicer pa naj bi bila dela zaključena do konca januarja prihodnje leto, uporabno dovoljenje pa pridobljeno do konca marca 2022. Občina Krško bo za gradnjo prizidka namenila 4,3 milijona evrov. Ko bo prizidek zaključen, bo sledila obnova obstoječega objekta, z naložbo v nov prizidek pa bo Valvasorjeva knjižnica Krško pridobila dodatnih 1600 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Člani PGD Dolenja Straža se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo večnamenskega gasilsega vozila.. Gre za vozilo za prevoz štirih gasilcev, od tega se lahko dva med vožnjo opremita z IDA, potniški prostor je prilagojen poveljniškem mestu, v vozilu je oprema za imobilizacijo in nudenje prve pomoči, oprema za črpanje manjših količin vode, oprema za odpiranje stanovanjskih vrat ter kombinirano hidravlično orodje Weber Rescue.

SLOAM, Slovenska agencija za mlade v letošnjem letu organizira prvi slovenski Social Impact Award – projekt, ki spodbuja mlade k razvoju socialno-podjetniških inovacij za reševanje najzahtevnejših družbenih izzivov našega časa. V projektu sodeluje tudi občina Črnomelj. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa začenja svojo pot v letošnjem letu. Program bo izveden v tretjih letnikih Srednje šole Črnomelj, mladi pa bodo vključeni tudi v nacionalno tekmovanje, ki se bo odvijalo vse do oktobra letos.

Krka ob enih, 3.5.2021