Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Zdravstvenemu domu Trebnje za dober milijon evrov naložb

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 4457 opravljenih testih potrdili 1084 okužb z novim koronavirusom, 27 covidnih bolnikov je umrlo. V bolnišnicah se je zdravilo 1171 bolnikov, kar je 28 več kot dan prej, na intenzivni negi jih je bilo 196, iz bolnišnic pa so odpustili 104 covidne bolnike.

Za 14 dni bi morali uvesti še nekoliko strožje ukrepe, omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet, predvsem pa v tem času še ne bi smeli sproščati ukrepov, saj še nismo dosegli dovolj stabilnega stanja, je minister za zdravje Tomaž Gantar navedel v predlogu vladi.

Policisti na območju Janč obravnavajo smrt štirih ljudi. Po prvih podatkih je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval tri ožje sorodnike, stare 26, 56 in 60 let, da so na kraju umrli. Policisti so poleg pokojnih na kraju našli še mrtvega osumljenca.

KRKA DOMA:
Javni zavod Zdravstveni dom Trebnje je po lanski preselitvi pediatrije v novi trakt v nakup prostorov, njihovo urejanje in posodobitev ter nakup opreme vložil več kot milijon evrov. S posodobitvami so se dotaknili skorajda vseh dejavnosti, ki jih izvajajo. Letos so kupili tudi novo sanitetno vozilo za prevoz nenujnih, onkoloških in dializnih bolnikov, z nakupom prostorov pri dvorani STIK pa pridobili možnost nove predavalnice, kjer je trenutno zaradi razmer covid- 19 ambulanta. 


Območno združenje Rdečega križa Novo mesto vabi k humanitarni akciji Nisi sam – pisma drobne pozornosti. Pisma bodo namenjena starejšim, ki jim jih bodo razdelili prostovoljci ob novoletni obdaritvi in obiskih na njihovem domu. Obiskanih bo okoli 6500 starejših, zato potrebujejo res veliko pisem.
Pismo je lahko risba, zgodba, pesem, fotografija, lepe misli. Pisma na novomeški enoti Rdečega križa sprejemajo do 20. novembra.

Krška občina ureja lokalno cesto Videm – Brestanica skozi Sotelsko. Namen projekta je zagotoviti varnost za kolesarje, zato bodo uvedli deljene uporabe vozišča. Dela bodo predvidoma trajala do konca leta, v tem času bo cesta popolnoma zaprta za promet, za lastnike hiš in lokalov pa bo omogočen dostop v dogovoru z izvajalcem del.

Osrednja informativna oddaja, 10.11.2020

Krka ob enih