severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer potrdila, da pričakuje tretjega ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem končali enoletni podvig Okusi posavsko ribo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj so v Sloveniji ob 2244 testiranjih potrdili 557 okužb z novim koronavirusom. Iz bolnišnice je bilo odpuščenih 50 oseb, umrlo pa je 25 bolnikov s covidom-19.


Vlaki od danes skladno z ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 vozijo po spremenjenem, nekoliko zmanjšanem voznem redu.


Učenci in dijaki bi se morali danes po enotedenskih jesenskih počitnicah sicer vrniti v šolo. Vendar bodo osnovnošolci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 na počitnicah ostali še ta teden, srednješolci pa bodo imeli pouk na daljavo.


KRKA DOMA:
Krška občina in projektni partnerji so te dni končali enoletni podvig Okusi posavsko ribo, s katerim so povezali naravne danosti, domače gostince in lokalno ribogojstvo ter okrepili območno turistično ponudbo. Projekt je zgrajen iz treh delov, z njim pa so so ribogojnico in del že urejenih pohodnih ter kolesarskih poti uredili kot privlačen doživljajski učni prostor v urbanem središču, nadgradili nove turistične izdelke, in sicer pohodno pot po bohorskih slapovih, kolesarsko pot z električnimi kolesi in panoramsko motoristično pot.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili včeraj dopoldan obveščeni o utopljeni osebi v reku Kolpi v bližini naselja Vas v občini Kostel. Po prvih ugotovitvah policistov gre za moškega, katerega identiteto zaenkrat še niso odkrili. Prav tako še ni znan tudi vzrok smrti.

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka gostili zasedbo Celje Pivovarna Laško. Novomeščani so kljub izjemno borbeni in atraktivni igri predvsem v drugem delu srečanja tekmo izgubili s 32:30. Elitno domače ligaško tekmovanje bo zavoljo reprezentančnih obveznosti prekinjeno za slaba dva tedna, nadaljevalo se bo 11. novembra s tekmami devetega kroga. Novomeška ekipa bo gostovala v Velenju.

Osrednja informativna oddaja, 2.11.2020

Krka ob enih