voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

Sanjska ženska Nina Osenar Njena.si

Nina Osenar o zakulisju sprejema vloge Sanjska ...

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Tradicionalni teden cvička letos brez družabno-zabavnega dela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.06.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 1222 testiranjih potrdili sedem okužb z novim koronavirusom. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo sedem bolnikov, kar sta dva več kot dan prej. Dva bolnika so zdravili na oddelku za intenzivno nego, v domačo oskrbo pa niso odpustili nobenega.


Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in starejši od 65 let bodo lahko medkrajevni potniški promet s 1. julijem koristili brezplačno. Vlogo za vozovnico lahko od danes dalje oddajo na prodajnih mestih ali po pošti.


Slovenska karitas začenja dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki je namenjena zbiranju materialnih in finančnih sredstev za pomoč 12.000 socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami.


KRKA DOMA:
Zveza društev vinogradnikov Dolenjske bo letošnji 48. Teden cvička zaradi protiepidemioloških ukrepov pripravila v okrnjeni obliki in brez družabnega dela. Tako so se pri tej največji dolenjski vinogradniško-turistično prireditvi letos odrekli Pohodu po Slakovi poti, reviji vinogradniških pevskih zborov, strokovnim predavanjem in delu te prireditve z zabavnim sporedom. Dodajmo še, da so včeraj izbrali letošnjega kralja cvička, ki je postal Franc Grabnar – Vina Grabnar iz Društva vinogradnikov Raka.


Kmečka zadruga Sevnica bo julija končala projekt Meso iz Sevnice, s pomočjo katerega je z namenom prireje, predelave in prodaje govejega, junčjega in telečjega mesa ter mesnih izdelkov skrajšala verigo prireje in odkupa živali. Tako si je zagotovila dobavo kakovostnejšega mesa, dosegla njegovo višjo ceno in podprla območne rejce. V verigo so vključili 11 rejcev iz občin Sevnica, Krško in Bistrica ob Sotli.


V Novem mestu bo Finančna uprava to soboto priredili veliko javno dražbo najdenih stvari, na kateri bo ponudila 55 najdenih stvari. Med njimi prevladujejo kolesa, najdejo pa se tudi tiskalnik, kolo z motorjem, fotoaparati, avtomobilska platišča, ročna ura in podobno. Izklicne cene znašajo od 10 do 30 evrov. Nakup poteka po načelu videno – kupljeno, brez garancije, reklamacija po prevzemu ni mogoča.

Osrednja informativna oddaja, 24.6.2020

Krka ob enih