Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Reka Krka je primerna za kopanje

Piše: M.K.

Čas objave:
29.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj nove okužbe z novim koronavirusom potrdili v 13 občinah po državi. Dva primera so odkrili v Hrastniku, kjer je žarišče v domu za starejše, po enega pa v Ljubljani, Dravogradu, Celju, Škofji Loki, Ajdovščini, Ilirski Bistrici, Šenčurju, Kočevju, Škofljici, Tišini, Vojniku in občini Dobrova - Polhov Gradec. 

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović primerja potek epidemije covida-19 v Sloveniji s hojo po robu prepada. Relativna odprtost mej in delovanje skoraj vseh dejavnosti omogočata tako vnos kot širjenje virusa. Opozarja, da situacija na Hrvaškem ni povsem pod nadzorom, v zadnjih dneh je bilo več primerov okužb med dopustniki s Hrvaške.

KRKA DOMA: Da Krka zares živi pričajo projekti, ki so se v zadnjih dneh začeli odvijati ob Krkinem okljuku. Vsi, ki si želijo predvsem ohladitve, lahko v Krko tudi zaplavajo, saj reka na večjem delu svoje struge ponuja brežine, primerne za kopanje, in odlično kakovost vode, kar je potrdil tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano z rezultati vzorčenja v začetku meseca julija. Krka je tako tudi uradno primerna za kopanje, k temu pritrjuje tudi njena temperatura, ki ima na Loki skoraj 20°C, v njenih zadnjih meandrih pa se ta dvigne do 24,5°C.

Župan občine Grosuplje Peter Verlič in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta nedavno podpisala sporazum o sofinanciranju gradnje novega nadvoza čez železniško progo v Grosupljem proti Ponovi vasi. Naložba bo dokončana prihodnje leto.

Regionalna razvojna agencija Posavje je v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji Slovenske turistične organizacije, za območje regije Posavje za leto 2020 pridobila sredstva v višini 40.000 evrov. Iz sredstev slednjega se sofinancira promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje na domačem in tujem trgu. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo vroče vse do nedelje.

Krka ob enih, 29.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri