Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Minister Počivalšek obiskal Belo krajino

Piše: M.K.

Čas objave:
27.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 1299 testiranjih potrdili 33 primerov novega koronavirusa. V bolnišnici se je zdravilo 23 bolnikov s covidom-19, nihče med njimi ni rabil intenzivne nege, prav tako ni umrl noben bolnik s covidom -19. Največ novih okužb, pet, je bilo v Ljubljani, kjer je tudi daleč največ aktivno okuženih, in sicer 91. Eno novo okužbo pa so včeraj potrdili tudi v Novem mestu.

Poslanca Socialnih demokratov Matjaž Nemec in Gregor Židan sta v zvezi s priporočili in smernicami za izvedbo športnih prireditev v Sloveniji na slovensko vlado naslovila pisno poslansko pobudo za vrnitev gledalcev na tribune. V resornem ministrstvu za šport odgovarjajo, da epidemiološke razmere še ne dopuščajo rahljanja ukrepov. V Sloveniji za zdaj ostajajo v veljavi sprejete omejitve, ki ne dovoljujejo več kot 500 gledalcev na športnih tribunah.

KRKA DOMA: 44-letna ženska, ki jo je partner 12. avgusta v Grosupljem polil z vnetljivo tekočino in zažgal, je včeraj v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana umrla, so potrdili na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Dodali so še, da zdaj tako preiskujejo kaznivo dejanje umora.

Kako pomagati Beli krajini, da bodo mladi ostajali doma? Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je v Metliki srečal z belokranjskima županoma in županjo. Obiskal je tudi podjetniški inkubator v Črnomlju in v industrijski coni Kanižarica podjetje Adria dom. Ustavil se je še v kampu v Podzemlju. Počivalšek si je ogledal tudi letališče v Prilozju in smučišče Gače, kjer je napovedal podporo njihovim idejam za razvijanje poletnega turizma.

Novomeška občina postopoma ureja varne šolske poti. To je zagotovil župan Gregor Macedoni na posvetu pred začetkom novega šolskega leta, ki so se ga udeležili ravnatelji šol ter predstavniki policije in gasilcev. Zaradi koronavirusa bo letošnje leto zagotovo precej drugačno kot doslej. Župan Macedoni je zadovoljen, da so uspeli urediti varno šolsko pot na Regrških Košenicah, prihodnje leto bo ta urejena na Andrijaničevi cesti in Cesti brigad.  Macedoni je izpostavil še nevarno pot ob Težki vodi, kjer je tudi potrebna pazljivost. Kar nekaj je torej še črnih točk, ki ji bo občina v prihodnje morala nameniti pozornost in jih urediti. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Luka Ravnik napoveduje, da bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavje sončno vreme do sobote popoldne. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 27.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri