Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Sevniškem urejanje cestne infrastrukture ne miruje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji ob 5991 testih potrdili 1685 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 30 bolnikov s covidom-19, kar je največ do zdaj. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov je prvič preseglo tisoč, v bolnišnicah se jih je namreč zdravilo 1023, med njimi 161 na oddelkih za intenzivno nego, kar je prav tako največ doslej.


Neznana ženska je sinoči grozila zaposleni v lekarni v Juršincih, da jo bo zabodla, v kolikor ji ta ne izroči določenih zdravil. Zaposleni v lekarni je uspelo pobegniti, neznano kam pa je pobegnila tudi roparka, zato mariborski policisti pozivajo javnost k pomoči pri njenem iskanju.


Raziskovalci društva Morigenos so včeraj izsledili in opazovali dva brazdasta kita. To je druga največja žival na svetu in edini stalno prisotni vosati kit v Sredozemlju. Raziskovalci ga v severnem Jadranu opazijo v povprečju na vsakih nekaj let.

KRKA DOMA:
V Občini Sevnica, kjer za vzdrževanje in prenovo cestne infrastrukture letno namenijo do dva milijona evrov, ob epidemiji covida-19 tovrstno delo ni zastalo. Posodobitve cestne infrastrukture so bile tudi letos usmerjene v izboljšanje prometne varnosti.

Kočevska občina se bo na Kočevskem jezeru, ki je zaradi večjih padavin v zadnjem obdobju prekomerno naraslo, lotila sanacije jezerskega odtočnega kanala, za kar bo namenila do 15.000 evrov. Vseh sanacijskih del se bodo lotili s sodelovanjem direkcije za vode. Občina se bo sicer v tednu dni lotila interventnega posega z odstranitvijo koreninskega zamaška v odtočnem kanalu, če to ne bo dovolj, pa bo zamenjala celoten del poškodovane cevi.

Košarkarji Krke so v 7. krogu SKL v gosteh premagali Šentjur z 89:67 in ostajajo edini neporaženi v ligi. Za domače je najprej trojko zadel Đapa, potem pa so Krkaši z desetimi zaporednimi točkami povedli. Domači so nato izenačili, Adin Vrabac pa je s košem in zadetim dodatnim prostim metom postavil rezultat prve četrtine 26:23. V tretji četrtini so Krkaši domačim dovolili, da so dosegli le štiri točke, pred zadnjo četrtino so vodili s 65:39 in zmagovalec je bil odločen.

Osrednja informativna oddaja, 5.11.2020

Krka ob enih