Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – KZ Krka in KZ Trebnje skupaj največja zadruga v Sloveniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob opravljenih 6453 testih potrdili 1813 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 49 covidnih bolnikov.

Izobraževanje bo tudi prihodnji teden potekalo na daljavo, je včeraj sklenila vlada. V vrtcih bo še vedno zagotovljeno nujno varstvo otrok.

Gasilci so letos prilagodili tradicionalno zbiranje sredstev, društvom razdeljevanja koledarjev v trenutni epidemiološki situaciji ne priporočajo. Zato so konec novembra zagnali kampanjo za donacije in v prvih dneh prejeli več kot 2200 izjav za doniranje dohodnine.



KRKA DOMA:
Direktorja Kmetijske zadruge Krka in Trebnje Anton Prus in Stanko Tomšič sta podpisala pogodbo o pripojitvi KZ Krka h KZ Trebnje. Če bo agencija za varstvo konkurence soglasje podala pravočasno, bo največja zadruga v Sloveniji začela delovati 1. januarja. Nova zadruga bo združevala približno 1000 članov, že v začetku bo imela skoraj 250 zaposlenih, 65 milijonov evrov letnih prihodkov in bo delovala na območju 15-ih občin.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d.o.o. Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za projektiranje in gradnjo Vrtca Črnomelj, enota Loka. Vrednost investicije je nekaj več kot tri milijone in pol, zaključena pa naj bi bila najkasneje do julija 2022. S podpisom pogodbe se bo začelo projektiranje, ki mu bo sledila gradnja nove stavbe vrtca.

Novomeški policisti so v hišni preiskavi na naslovu bivanja 23-letnika našli in zasegli približno šest kilogramov posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano konopljo. Našli so tudi piškote, za katere prav tako obstaja sum, da vsebujejo konopljo, in digitalno tehtnico.

V sklopu letošnjega programa drugačen Veseli december bo Zavod Novo mesto pripravil številne spletne oglede v hitro rastoči Facebook skupini #novomesto ZAME. Decembrski dogodki se bodo tako letos dogajali v toplem objemu doma, pred računalniškimi zasloni in malimi ekrani. Program se nadaljuje vsak vikend od petka do nedelje, s koncerti ob 19. uri. Danes bo nastopila Generacija Rudolfovo, v soboto Mirko Grozny, v nedeljo pa zasedba Generator.

Osrednja informativna oddaja, 11.12.2020

Krka ob enih