plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Kmalu konkretnejši ukrepi pri obravnavi romske problematike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob opravljenih 5868 testih potrdili 1292 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 55 bolnikov. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1299 covidnih bolnikov, na intenzivni negi pa jih je 210.

Od danes je mogoče kupiti modrozelene vinjete z letnico 2021. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste. Rumenozelene letne vinjete sicer ostajajo v veljavi do konca januarja 2021.

KRKA DOMA:
Delovna skupina za obravnavo romske problematike bo sredi decembra predstavila predloge sistemskih ukrepov, je ob včerajšnjem obisku Mestne občine Novo mesto povedal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in predsednik komisije Anton Olaj. Napovedal je ukrepe v okviru že veljavne zakonodaje in ukrepe, za katere bo treba to še dopolniti, med drugim napovedujejo tudi romske policiste, v teku je že proces kadrovanja. V novomeški občini sicer živi nekaj manj kot tisoč Romov, na območju JV Slovenija pa nekaj več kot 10.000, največ v občinah Novo mesto, Kočevje, Črnomelj, Metlika in Krško.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 89 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku. Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga ponavljajo na 4 -7 dni, v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi. Tako so že v preteklem tednu opravili 270 testov, od katerih je bilo 12 testov pozitivnih. Testiranje pa bodo po novem izvajali tudi pri vseh bolnikih, ki jih sprejmejo v bolnišnico.

Regionalna razvojna agencija Posavje je pridobila odobrena evropska sredstva še za dva ribja projekta - Ujemi ribo in doživi energijo Save. V sklopu projekta bodo med drugim usposobili ribiške vodnike in oblikovali doživetje z ribičem na reki Savi, revitalizirano bo degradirano območje ob reki Savi, ki bo spremenjeno v postajališče za avtodome. Poleg tega bosta nameščena tudi dva ribomata, prvega bodo na tržnici dobili Brežičani, Tržnica Videm Krško pa bo z novim letom bogatejša še za enega.

Osrednja informativna oddaja, 1.12.2020

Krka ob enih