plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Gradnja površin za pešce in kolesarje v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

V Sloveniji so po vladnih podatkih včeraj ob 6311 testih potrdili 2027 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah je 979 bolnikov s covidom-19, 158 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so odpustili 63 oseb, umrlo pa je 29 bolnikov s covidom-19.

Zaživel je nov telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji covida-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 strokovno pomoč nudijo strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Medtem ko se milijoni ljudi po Evropi soočajo z novimi omejitvami za zajezitev vse višjega števila okužb z novim koronavirusom, Finska kljubuje trendu - raven širjenja okužb pada, odnos prebivalcev do ukrepov pa je med najbolj pozitivnimi na vsej celini.

KRKA DOMA:

Med številnimi naložbami v cestno infrastrukturo Občine Brežice je tudi urejanje pločnikov in površin za pešce in kolesarje z namenom izboljšati prometne varnosti za najranljivejše udeležence v prometu. Dela gradnje ob državni cesti – Cesti svobode potekajo ob polovični zapori vozišča. Ob izgradnji površin bo urejeno tudi odvodnjavanje in javna razsvetljava.

Agencija za varnost prometa je že desetič pripravila poziv za enoletni brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti Vi vozite. Na poziv se je prijavilo 34 občin, strokovna komisija pa jih je nato izbrala 15, ki so v so v teh dneh prejele prikazovalnike v brezplačni enoletni najem. Med prejemnicami so tudi domače občine in sicer Kočevje, Metlika in Mirna peč.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob štirih ponoči zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Žužemberka, potres pa so čutili posamezni prebivalci Žužemberka, Drenja, Mačkovca pri Dvoru, Rapljeva in Vrbovca.

Osrednja informativna oddaja, 4.11.2020

Krka ob enih