gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Češka država prodaja Vipap Videm Krško češkemu holdingu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
14.10.2019 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Poročamo o tem, da je sodišče uvedlo preiskavo v primeru Kengurujčki. Zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok je ovadena tudi 67-letna ženska.

Špansko vrhovno sodišče je devetim od 12 katalonskih voditeljev, ki jim je sodilo zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije, dosodilo med devet in 13 let zapora.

V Zagrebu pa so postavili prvi semafor za pešce in kolesarje, ki gledajo v mobilne telefone Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce.

KRKA DOMA: Poročamo o tem, da češka država prodaja Vipap Videm Krško češkemu holdingu. Družba, ki se leta bori z rdečimi številkami, je zaradi slabih rezultatov na letno poročilo za leto 2017 dobila mnenje s pridržkom, revizor pa je izrazil dvom o nadaljnjem delovanju papirnice kot delujoče družbe in opozoril na nevarnost, da bi ob nadaljevanju takšnega poslovanja podjetje prišlo v položaj, ko ne bi moglo poravnati svojih dolgov.

Klevevške toplice so pomembna naravna vrednota šmarješke občine, ki jo zlasti v poletnem času obišče veliko ljudi od blizu in daleč. Zdaj je tam spremenjen prometni režim in z vozili ni več možno priti do toplic, ki so vse leto primerne za kopanje.

V Kulturnem domu v Straži pa si te dni lahko ogledate razstavo Andrej Blažona. Gre za njegovo drugo samostojno razstavo. Pred tem je razstavljal v Moskonovi galeriji sevniškega gradu, kjer je na ogled postavil obsežen opus svojega 6-letnega ustvarjanja. V Straži je razstavil 24 portretov v glavnem z ogljem.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 14.10.2019

Informativna oddaja Krka ob enih, VIPAP Videm, Klevevež, Portreti Andreja Blažona