palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeška občina objavila nov razpis

Piše: M.K.

Čas objave:
21.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Za malega Krisa Zudicha, dečka s spinalno mišično atrofijo z Obale, je danes pomemben dan. Kot sta njegova starša v sredo potrdila preko družbenega omrežja Facebook, bo na kliniki v Los Angelesu popoldne po slovenskem času prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija.

Ropar je iz pošte v Veržeju včeraj odnesel okrog 6800 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Storilca še niso našli, saj še vedno zbirajo obvestila in pozivajo vse, ki bi imeli kakšne koli informacije, da jim to sporočijo.

V Avstraliji se še naprej spopadajo z obsežnimi gozdnimi požari, zaradi česar so za vzhod in jug države izdali opozorilo. Sydney pa je zaradi požarov severno od mesta zavit v gost dim. Avstralski premier Scott Morrison je sicer zanikal, da bi bili požari posledica podnebnih sprememb, poročajo tuje tiskovne agencije.

KRKA DOMA: Novomeška občina je objavila javni poziv za sofinanciranje programov in delovanje organizacij za leto 2020 v skupni višini do 918.040 evrov. Sredstva so namenja za področje kulture, mladine, sociale in zdravstva, športa, prireditev in dogodkov, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, delovanja društev in organizacij, turizma in pokroviteljstva. 
Namen poziva je spodbujanje delovanja organizacij, ki so pomemben dejavnik za ustvarjanje kakovostnega življenjskega okolja in jim na novomeški občini s sofinanciranjem omogočajo izvajanje družbeno koristnih vsebin. Prijavitelji vloge pošljejo na naslov Mestne občine Novo mesto v skladu z razpisnimi pravili, ki so poleg razpisa in vlog objavljeni na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Prvi razpisni rok za pridobitev sredstev se zaključi 18. decembra 2019.  Če sredstva ne bodo porabljena v prvem razpisnem roku, lahko prijavitelj pod istimi pogoji vlogo odda še od 30. aprila do 1. junija 2020 ali od 28. avgusta do 28. septembra 2020. 

Križišče Šolske in Dilančeve ulice v Novem mestu, bo jutri in v soboto, med 7. in 17. uro, zaradi sanacije popolnoma zaprto. Obvoz ne bo urejen, prevoz preko območja del bo dovoljen v dogovoru z vodjem gradbišča. V soboto bodo izvajali tudi nujna vzdrževalna dela na Dilančevi in delu Šolske ulice. Dela bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer, potekala tudi na parkiriščih, zato Mestna občina Novo mesto prosi stanovalce, da med 7. in 17. uro umaknejo svoja vozila.

Upokojeni sodelavec Posavskega muzeja Brežice Jože Lorber, je v tem tednu, v Narodni galeriji v Ljubljani prejel Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju konservatorstva-restavratorstva - za izjemno inovativnost, iznajdljivost, spretnost in kakovost pri skrbi za dediščino. Nagrado podeljuje Društvo restavratorjev Slovenije in je najvišja stanovska državna nagrada.  Jože Lorber je bil v Posavskem muzeju Brežice zaposlen od leta 1977. S takratnim kustosom arheologom Mitjo Guštinom je sodeloval je pri arheoloških izkopavanjih in je po usposabljanjih v tujini začel s konserviranjem in restavriranjem arheoloških najdišč Sejmišče v Brežicah, Dobova, Libna, Drnovo, Sajevce pri Kostanjevici na Krki, Stari grad v Podbočju, Žadovinek pri Krškem, Velike Malence, Kapiteljska njiva v Novem mestu, Ptuj … Izdelal je številne izjemno zahtevne kopije arheološkega gradiva in mnoge izvirne spominke.

Krka ob enih, 21.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri