sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Za ugrabitev 1 leto in 9 mesecev zapora

Piše: M.K.

Čas objave:
27.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Neosvinčen 95-oktanski bencin se je na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest z današnjim dnem pocenil za 2,8 centa na 1,264 evra za liter. Cena dizelskega goriva pa bo v prihodnjih 14 dneh ostala na enaki ravni kot doslej, in sicer pri 1,237 evra na liter.

Mednarodni konzorcij znanstvenikov je sporočil, da je uspešno oplodil jajčeca zadnjih dveh še živečih samic severnega belega nosoroga. "Upamo, da bomo uspeli ustvariti zarodke, ki bodo zmožni preživeti," so sporočili. Gre za enega zadnjih poskusov rešitve te podvrste.

KRKA DOMA: Ugrabiteljema 79-letnega Belokranjca je novomeško sodišče včeraj izreklo po eno leto in devet mesecev zapora, po prestani kazni ju bodo za pet let izgnali iz države. 18-letni Alžirec in 25-letni Maročan sta se na zaslišanju opravičila ugrabljenemu in Sloveniji ter dogodek obžalovala, češ da sta imela zaradi dolgotrajne poti v Evropo psihične težave. Ugrabitev, ki se je zgodila 8. maja, je bila povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. 

Kljub slabemu vremenu je organizatorjem uspelo izpeljati nekaj dobrih skokov v Krko, ki jih je prekinilo neurje. Skokov sta se udeležili tudi dve dekleti. 66-letni skakalec, ki živi na Mirni, je povedal, da je samouk in da se je prej naučil plavati, kot pisati in brati. Skoke si oglejte v video prispevku na spletni strani Radia Krka.

Sevniški gasilci so včeraj popoldne posredovali v naselju Dolnje Brezovo, v občini Sevnica, kjer je v zadnjem neurju potok poplavil stanovanjsko hišo. Gasilci so iz kletnih prostorov izčrpali vodo, oprali dvorišče in očistili cestišče. Včeraj nekaj po 14. uri je v naselju Čanje, v občini Sevnica, zemeljski plaz, ki se je sprožil v sobotnem neurju, ogrožal stanovanjsko hišo. Sevniški prostovoljni gasilci so zavarovali območje in plaz velik okoli 150 kvadratnih metrov. Včeraj ob pol treh popoldne pa je manjši zemeljski plaz oviral promet na relaciji Podgorje ob Sevnični–Zabukovje nad Sevnico. Na dveh mestih je odtrgalo tudi del bankine.

V Novem mestu se danes zvečer začenja petdnevni festival kratke zgodbe Novo mesto short v organizaciji založbe Goga. V sklopu festivala bodo po pogovoru z nominiranci v petek zvečer razglasili nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta. Za nagrado novo mesto se potegujejo Andrej Blatnik, Vesna Lemaić, Miha Mazzini in Andrej Tomažin. Nagrado podeljuje Društvo slovenskih literarnih kritikov. Vstop na prireditve je brezplačen. 

Krka ob enih, 27.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri