princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

natalija-bratkovič, kmetija-2023 Njena.si

Po Kmetiji voditeljica opravlja tudi to delo

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Obvoznica obnovljena in spet odprta

Piše: M.K.

Čas objave:
12.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Današnji ponedeljek prinaša visoke temperature. Vremenoslovci napovedujejo, da bi te lahko narasle tudi do 36 stopinj Celzija. Vročinski val se nadaljuje tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer pričakujejo tudi do 39 stopinj Celzija. Starejšim, otrokom in bolnikom s kroničnimi obolenji Nacionalni inštitut za javno zdravje v vročini priporoča, naj se zadržujejo v senci, fizično aktivnost omejijo na jutranje in večerne termine ter pijejo dovolj tekočine.

Agencija za varnost prometa in policija danes začenjata nacionalno preventivno akcijo Hitrost. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, zato bodo policisti po vsej državi poostreno preverjali, ali vozniki omejitve hitrosti upoštevajo. Akcija bo potekala do 18. avgusta

KRKA DOMA: V začetku tega meseca so začeli celovito prenovo odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do krožišča »tabletka«. Cesta je še pred predvidenim rokom obnovljena, vključno s talnimi označbami in spet popolnoma odprta za promet. Ta teden pa bo na Šolski ulici v Novem mestu, za križiščem z Germovo, potekala montaža potopnega stebrička, zato bo ta del Šolske ulice predvidoma od jutri, 13. avgusta, do petka, 16. avgusta, zaprt za promet.  Obvoz bo v tem času omogočen po Rozmanovi ulici, zgornjem delu Glavnega trga in naprej po Dilančevi. Gre za nadaljevanje uvedbe prometnega režima, sprejetega po prenovi mestnega jedra. S stebričkom bo po predlogu stanovalcev mestnega jedra omejen dostop do dela Šolske ulice, Dilančeve, Detelove in Frančiškanskega trga.

Nekaj sto kmetov je v soboto na protestnem shodu v Velikih Laščah vlado in druge pristojne opozorilo, da jih je zaradi vse pogostejših napadov zveri na rejne živali "že zdavnaj minilo potrpljenje". Do uresničitve njihovih zahtev, med njimi je tudi takojšen odstop okoljskega ministra Simona Zajca, so napovedali stopnjevanje pritiska z novimi protesti. Protest pod geslom Slovensko podeželje ne bo zverinjak je organiziral Sindikat kmetov Slovenije. Številni primeri so namreč po njihovih besedah pokazali, da zveri ne kažejo velikega strahu pred človekom ter hrano iščejo celo v naseljih, kar med ljudmi stopnjuje negotovost in občutek strahu. Takšno stanje je zaskrbljujoče in zahteva hitro ukrepanje, da ne bo prišlo tudi do človeških žrtev.

Že dvajseta Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty iz Novega mesta tudi letos prinaša atraktiven izbor mednarodnih mentorjev, ki bodo svoje znanje in izkušnje prenašali na novo generacijo mladih jazz glasbenikov. Od prve izvedbe leta 2000 pa do danes, se je na delavnici izobraževalo že preko 1000 udeležencev, katere je poučevalo preko 60 mentorjev, od največjih glasbenih legend, pa do sodobnih mladih glasbenikov.  Jazzinty 2019 bo potekal na več novomeških prizoriščih. Delavnica bo na Glasbeni šoli Marjana Kozine, festivalski spremljevalni program bo vključeval odprto prizorišče v galeriji Simulaker, ki bo udeležencem delavnice ponudil možnost samostojnih predstavitev. Tradicionalni jam session bodo po večernem koncertu vsak festivalski večer pripravili v avli Kulturnega centra Janeza Trdine.

Krka ob enih, 12.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri