sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški Rdeči križ ima novo predsednico

Piše: M.K.

Čas objave:
02.04.2019 13:05

V oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Policisti so sinoči v Kranju obravnavali požar na stanovanjskem objektu. Zaradi intervencije so iz stanovanjskega objekta evakuirali tri družine in zaradi vdihavanja dima pomoč nudili dvema osebama. 

Policisti so v zadnjem mesecu obravnavali več prometnih nesreč zaradi nepravilnih premikov z vozili in vzvratne vožnje. Zadnjo takšno nesrečo so obravnavali včeraj pozno popoldne, ko je voznik v Kranju spregledal otroka in trčil vanj. Otrok je padel pod vozilo, po podatkih policije pa se je lažje poškodoval. 

Nevladne organizacije ob današnjem svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu opozarjajo na nujno spoštovanje pravic avtistov. Nekatere stavbe v mestih bodo zaradi svetovnega dneva odete v modro barvo. 

Na današnji dan, ko se je rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, obeležujemo mednarodni dan knjig za otroke. Ta poudarja pomen branja za otrokov in mladostnikov razvoj. Letošnjo poslanico z naslovom Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, je prispevala litovska sekcija. 

KRKA DOMA:  Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, je imelo prejšnji konec tedna volilni zbor članov za naslednje mandatno obdobje do leta 2022. Lani je bil razvoj dejavnosti novomeškega Rdečega križa v velikem razmahu.  Razrešili so dosedanjega predsednika Marjana Grahuta in izvolili novo predsednico Vesno Dular. 

V gasilskem domu na Štrekljevcu so se na redni skupščini v petek sešli delegati Gasilske zveze Semič. Zveza je lani za svoje delovanje pridobila nekaj manj kot 48 tisoč 200 evrov. S strani Občine Semič je bilo za namene pokrivanja tekočih stroškov poslovanja zveze namenjenih 18.800 evrov ter še dodatnih nekaj več kot 3.300 evrov.

V Ajdovcu so v soboto pripravili regijski kviz »Mladi in kmetijstvo«, ki sta ga organizirala Društvo podeželske mladine Suha krajina ter Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto. Za uvrstitev na državni kviz, ki bo 13. 4. 2019, v Žalcu, so se potegovale 4 ekipe.Krka ob enih, 02.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri