pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Zaprite usta, takšen je bil Kristijan ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Yaskawino kočevsko tovarno robotov bodo uradno odprli 8. aprila

Piše: M.K.

Čas objave:
29.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Mariborsko sodišče je predsedniku Gibanja Zedinjena Slovenija Andreju Šišku danes prisodilo osem mesecev zaporne kazni zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Soobtoženi v zadevi Štajerska varda, nekdanji član podmladka SDS Matej Lesjak, je dobil pogojno kazen treh mesecev. 

Nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije obsojen na dveletno zaporno kazen Ernest Aljančič, nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS), je priznal zlorabo položaja in s tem oškodovanje zveze, med letoma 2006 in 2010 v višini 240.000 evrov.

KRKA DOMA:  Yaskawino kočevsko tovarno robotov bodo uradno odprli 8. aprila.  Takrat bo uradno začela proizvodnjo šestosnih industrijskih robotov za trge Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike in Rusije.
Do leta 2023 naj bi zaposlovala približno 200 ljudi, letno pa bo izdelala 6000 robotov.

Novomeški policisti so ugotovili skoraj 400 kršitev cestno prometnih predpisov. Policisti PU Novo mesto so prejšnjo soboto in nedeljo na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini izvajali kontrolo prometa in ugotovili kar 378 kršitev cestno prometnih predpisov voznikov motornih vozil. V zadnjih šestih letih je na našem območju v 67 prometnih nesrečah umrlo 73 ljudi. 

V sklopu 13. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči OŠ, je bilo včeraj lokalno preverjanje na OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč. Pomerilo se je 15 ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa OŠ Vavta vas, drugo OŠ Šmarjeta in tretje mesto je dosegla ekipa prve pomoči OŠ Drska.

Ura za Zemljo jutri tudi v Krškem. V okviru mednarodnega projekta Ura za Zemljo, ki ga vodi svetovna organizacija za zaščito narave (WWF), se bodo tudi v občini Krško, jutri pridružili akciji ter med 20. 30 in 21. 30 uro ugasnili del javne razsvetljave v starem mestnem jedru Krškega.

Krka ob enih, 29.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri