Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Metliška Kolpa prvič organizira Dneve kopalnic

Piše: M.K.

Čas objave:
06.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Po veselem pustnem času, mastnih jedeh in plesu je danes pepelnična sreda, ko v Katoliški cerkvi začenjajo 40-dnevni post pred veliko nočjo. Slovenska karitas je tudi letos pripravila preventivno akcijo 40 dni brez alkohola, ki tokrat poteka s podnaslovom Za odgovoren odnos do alkohola.

Arso opozarja pred močnejšimi sunki vetra, ponekod še vedno velika požarna ogroženost. Na Primorskem ter v osrednji in v jugovzhodni Sloveniji je še vedno velika požarna ogroženost v naravnem okolju. 

KRKA DOMA:  Podjetje Kolpa, d.d. Metlika, prvič organizira Dneve kopalnic v salonu Kolpa, BTC CITY Ljubljana. Dnevi kopalnic se bodo odvijali 3 dni, in sicer od danes do vključno petka, 8. marca. Namen hišnega sejma je prikazati več kot 300 novih elementov v programu Kolpa san 2019/2020, saj takšne količine novih izdelkov v 40-letni zgodovini podjetja še niso imeli.

V nedeljo, 10. marca 2019, bo v Sevnici tradicionalna, tokrat že 58. Sevniška salamijada. Organizira jo Društvo salamarjev Sevnica. Šest članska komisija bo salame ocenjevala v 3 kategorijah. Ocenjevanje salam bo v soboto, 9. marca, vzorce pa sprejemajo do 8. marca, do 21. ure v gostilni Vrtovšek.

V mirnopeškem kulturnem domu so ljudske pevke Čebelice iz Društva podeželskih žena Mirna Peč, prejšnji konec tedna pripravile 10. srečanje ljudskih pevcev in godcev.  Nastopili so tudi:  Ljudske pevke Klasje iz Škocjana, Vaški pevci iz Šentruperta, Ljudske pevke Žejno, Ljudski godec Klančakov Janez, Pevke treh vasi iz Šempetra, Gorjanski spev iz Šentjerneja in Ljudske pevke s Telč. 

Krka ob enih, 06.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri