viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

\"Sunny Side of London\" je več kot le pesem; je metafora za koncertno prizorišče, kjer se skupina in Odkrito.si

Joker Out - Poglejte, kakšen odnos imajo z ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Podpisali pogodbo za projektiranje brvi čez Krko

Piše: M.K.

Čas objave:
19.02.2019 13:05

Informativno oddajo Krka ob enih, je pripravila Martina Kuplenk, brala je Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Izplačila pokojnin za februar bodo višja. Svet pokojninskega zavoda je na današnji seji namreč potrdil redno uskladitev pokojnin za 2,7 odstotka. 

Vsa učna gradiva, vključno z delovnimi zvezki, bodo v novem šolskem letu brezplačna tudi za drugošolce, za prvošolce pa to velja že dve leti. Od septembra dalje jih bo financiralo ministrstvo za šolstvo.

Avstralski in francoski znanstveniki so ugotovili, da se lahko čebele na osnovi različnih barv, naučijo računati - seštevati in odštevati. Že v preteklih študijah so sicer ugotovili, da čebele razumejo koncept števila nič.

KRKA DOMA: Mestna občina Novo mesto in direktor podjetij Ponting inženirski biro ter Pipenbaher inženirji Marjan Pipenbaher sta včeraj podpisala pogodbo o projektiranju brvi v Irči vasi. Celotna naložba naj bi stala dober milijon evrov. Dokončanje predvidoma 8- mesečne gradnje brvi je napovedan za konec prihodnjega leta. 

V dvorani Kulturnega doma Črnomelj je sinoči potekala osrednja prireditev ob prazniku občine Črnomelj. Dvorana je bila polna, obiskovalci pa so ob kulturnem programu lahko spremljali govor slavnostnega govornika predsednika Vlade RS Marjana Šarca, nagovor župana Andreja Kavška ter podelitev priznanj občine Črnomelj. 

Občina Sevnica, katere proračun naj bi po januarski prvi svetniški obravnavi znašal nekaj manj kot 17,5 milijona evrov, namerava za letošnje naložbe nameniti 4,5 milijona evrov. Največ, približno dober milijon evrov, naj bi sevniška občina letos namenila za prenovo kopalnega bazena v Sevnici. 

Krka ob enih, 19.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri