severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Metlika

V metliškem domu starejših rast števila okuženih

Piše: STA

Čas objave:
27.03.2020 16:12

V Domu starejših občanov Metlika so v sredo dodatne brise odvzeli 27 stanovalcem, pozitivih na okužbo z novim koronavirusom pa je bilo 18 brisov. Z zdravljenja v bolnišnici so se vrnili trije, med zdravljenjem v bolnišnici so za posledicami okužbe umrli štirje stanovalci, so zapisali na spletni strani.

Direktorica Doma starejših občanov Metlika Ivica Lozar je za STA potrdila, da je poleg štirih okuženih s koronavirusom, ki so v bolnišnici umrli med zdravljenjem, za posledicami covida-19 umrl tudi okuženi stanovalec, ki so ga po zdravniški odločitvi negovali v izoliranem delu metliškega doma. O dodatno umrlem so obvestili pristojne, je dodala.

Po današnjih podatkih metliškega doma starejših, ki skrbi za približno 170 stanovalcev, so morali stanovalci, ki so se vrnili z zdravljenja po navodilih zdravniške ekipe ostati v izolaciji. Ocenili so tudi, da se število stanovalcev z znaki okužbe s koronavirusom zvišuje.

Med zaposlenimi metliškega doma starejših je osem okuženih z virusom covid-19, nobeden o teh se še ni vrnil v službo.

Za zdravstveno stanje stanovalcev sicer skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto in zdravstvenih domov Novo mesto, Metlika in Črnomelj.

V domu so ob vseh dozdajšnjih varnostnih ukrepih dodatno uvedli še merjenje telesne temperature. To vsem zaposlenim merijo dvakrat dnevno.

V domu se "soočamo s potencialnim pomanjkanjem zaščitne opreme - količina zaščitnih plaščev za enkratno uporabo zadostuje samo še za tri dni". Svojce stanovalcev redno obveščajo o stanju njihovih bližnjih, so še zapisali na svoji spletni strani.