viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Metlika

FOTO: Premier Janez Janša se je seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika

Piše: Urad vlade za komuniciranje

Čas objave:
22.03.2020 19:08

Predsednik vlade Janez Janša se je danes seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika, v katerem je pred časom prišlo do več okužb osebja in oskrbovancev z novim koronavirusom. Odgovornim se je zahvalil za njihovo odzivnost in kooperativnost ter zagotovil, da krizni štab in vlada delata vse, da bi širjenje virusa v Sloveniji čim bolj zajezili.

Po njegovih besedah vlada dela tudi vse, da bi zdravstvenim in drugim ustanovam, med njimi tudi domovom za starejše, zagotovili dovolj zaščitne opreme, da se bodo lahko lažje spopadli z epidemijo.

Srečanja s predsednikom vlade Janezom Janšo so se med drugim udeležili direktorica Doma starejših Metlika Iva Lozar, metliški župan Darko Zevnik in predstavnik Civilne zaščite Metlika Peter Šneljer.

dom-starejših-občanov-metlika, metlika
Premier Janez Janša se je seznanil z razmerami v Domu starejših občanov Metlika
Foto: Urad vlade za komuniciranje

Lozarjeva je ob robu obiska dejala, da so veseli, da so bili končno uslišani v tem, da potrebujejo pomoč. »Za jutri je dogovorjeno, da pridejo prostovoljci, prav tako medicinske sestre, da bomo lahko začeli normalno delati. Danes sta prišli tudi dve predstavnici ministrstva za zdravje, ki sta nam na razpolago kot prostovoljki in nam bosta nudili strokovno pomoč,« je dejala. Na ta način bodo v domu tudi vsaj nekoliko razbremenili zaposlene, ki so bili do sedaj izredno obremenjeni.

Po besedah župana Zevnika je stanje v Metliki trenutno primerno temu, kakršno je v celotni Sloveniji. Zdravstveni dom, kjer je prišlo do prvega izbruha okužbe v Metliki, ki je bila nato prenesena tudi v dom upokojencev, je po njegovih besedah že saniran in je že začel s prilagojenim programom dela. V domu za upokojence pa so razmere še vedno težke. »Do sedaj smo nekako uspeli zagotavljati primerno opremo, zdaj pa upamo, da bo to potekalo bolj normalno in bodo zadeve urejene sistemsko,« je dejal župan.

Po besedah predstavnika Civilne zaščite Metlika Šneljerja metliška civilna zaščita dela z vsemi močmi. »Smo organizirani, naloge so razdeljene in delamo. Vedeli smo namreč, da smo v prvi vrsti odvisni od sebe,« je dejal. Od današnjega obiska predsednika vlade si obeta predvsem to, da bodo lažje dobili zaščitna sredstva, s katerimi se bodo predstavniki civilne zaščite varneje odpravljali na intervencije.