pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 72: Epidemija pod nadzorom

Piše: P.M.

Čas objave:
17.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1304 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 141.

V občini Metlika jih je 64, v občini Trebnje 15, v Mestni občini Novo mesto pa 12. V občinah Črnomelj in Semič jih je 8, v občini Ribnica 7, v občini Šentrupert pa 6. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so 4, v občini Brežice 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan je po 1 okužba. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci ocenila, da je epidemija novega koronavirusa pod nadzorom (več v pripetek posnetku).


Ker projekcije kažejo na upad števila okuženih, se lahko postopoma začne odpirati javno življenje. Več projekcij kaže, da se z enega bolnika prenese novi koronavirus na manj kot eno osebo. To pomeni, da je prišlo do t. i. negativne povratne zanke in da število okuženih upada, je poudarila. A virus ne bo kar izginil, zato bodo tudi v prihodnje obstajale možnosti izbruhov. Zato bo treba tudi v prihodnje upoštevati nekatere ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih, ustrezna higiena rok ter preprečevanje tesnih stikov, ki omogočajo, da se kapljična okužba prenaša.

Kako bo z aktualnimi ukrepi in na kakšen način se bo življenje vračalo v stare tirnice pa bomo še naprej spremljali na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednja bo na sporedu jutri ob 11. uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 17.4.2020 ob 16:10