pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 5: Tudi v JV regiji danes več okužb

Piše: P.M.

Čas objave:
15.03.2020 16:11

Do 14. ure so v Sloveniji na okužbo s koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba je bila potrjena pri 219 osebah. Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju od včeraj trije več, torej 42.

Po zadnjih informacijah hrvaških oblasti prepoved vstopa za slovenske državljane v Hrvaško ne velja, ne morejo pa slovenski državljani več vstopati na območje Srbije. Pri nas se s ponedeljkom ob polnoči začasno prepoveduje obratovanje lokalov, vlada pripravlja odlok za prepoved neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom, a trgovine z živili, lekarne, banke, pošte in bencinski servisi po zagotovilih ministra Počivalška ostajajo odprti. Ustavlja pa se po besedah ministra Jerneja Vrtovca javni potniški promet.

Tako bo tudi v Mestni občini Novo mesto ukinjen mestni potniški promet. Za informacije in zagotavljanje nujnih potreb najranljivejših skupin prebivalstva (predvsem starejših) pa so uvedli dežurno telefonsko številko – 07 39 39 289. Dežurna številka je na voljo vsak dan med 7. in 20. uro.

Medtem ko se praktično vsa Slovenija zaustavlja, pa za zdaj v novomeški tovarni zdravil Krka nič ne kaže na tovrstne ukrepe. V Krki namreč zaenkrat ne ustavljajo proizvodnje, po naših informacijah tako vsi delavci za zdaj jutri odhajajo v službo. Enako po naših informacijah velja za Revoz. O vsem nadaljnjem dogajanju na Dolenjskem vas bomo še naprej aktivno obveščali v programu Radia Krka v živo ter v novih izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske!

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 15.3.2020, 16:10