Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 33: Na JV 4 nove okužbe

Piše: P.M.

Čas objave:
29.03.2020 11:10

Med do včeraj uradno potrjenimi 684 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 95.

V Metliki, kjer je največ okužb, včeraj niso zabeležili povišanega števila in je ostalo pri 45, prav tako ostaja število nespremenjeno v Mestni občini Novo mesto, kjer je še vedno 8 okužb. Se je pa število okužb na 8 povečalo v občini Trebnje. V občini Semič je nespremenjeno število pri 7, za 1 se je povečalo število v občini Črnomelj, kjer so zdaj 4 okužbe, prav tako jih je toliko v občinah Ribnica in Šmarješke Toplice. Po dve okužbi sta v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Sevnica in Žužemberk, po ena pa v občinah Grosuplje, Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in po novem tudi v občini Šentrupert.

V zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu so včeraj potrdili okužbo pri zaprti osebi. Kot so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, je bil zaprti pred tem v stiku z okoli 20 osebami, za katere so odredili osamitev. Okuženi ima sicer blage znake okužbe.

Podobno kot v ostalih organizacijah in zavodih tudi pri njih primanjkuje primerne zaščitne opreme. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan pravi, da je v Sloveniji zaščitne opreme dovolj vsaj za teden dni (več v pripetem posnetku).

Številne organizacije se soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, na kakšen način se bo vlada spoprijela s tem in kakšne so ostale novosti, bomo spremljali še naprej na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednjo pripravljamo jutri ob 16.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 29.3.2020 ob 11:10