severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 33: Na JV 4 nove okužbe

Piše: P.M.

Čas objave:
29.03.2020 11:10

Med do včeraj uradno potrjenimi 684 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 95.

V Metliki, kjer je največ okužb, včeraj niso zabeležili povišanega števila in je ostalo pri 45, prav tako ostaja število nespremenjeno v Mestni občini Novo mesto, kjer je še vedno 8 okužb. Se je pa število okužb na 8 povečalo v občini Trebnje. V občini Semič je nespremenjeno število pri 7, za 1 se je povečalo število v občini Črnomelj, kjer so zdaj 4 okužbe, prav tako jih je toliko v občinah Ribnica in Šmarješke Toplice. Po dve okužbi sta v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Sevnica in Žužemberk, po ena pa v občinah Grosuplje, Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in po novem tudi v občini Šentrupert.

V zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu so včeraj potrdili okužbo pri zaprti osebi. Kot so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, je bil zaprti pred tem v stiku z okoli 20 osebami, za katere so odredili osamitev. Okuženi ima sicer blage znake okužbe.

Podobno kot v ostalih organizacijah in zavodih tudi pri njih primanjkuje primerne zaščitne opreme. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan pravi, da je v Sloveniji zaščitne opreme dovolj vsaj za teden dni (več v pripetem posnetku).

Številne organizacije se soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, na kakšen način se bo vlada spoprijela s tem in kakšne so ostale novosti, bomo spremljali še naprej na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednjo pripravljamo jutri ob 16.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 29.3.2020 ob 11:10