pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 2: Napovedani novi ukrepi

Piše: P.M.

Čas objave:
14.03.2020 11:11

Ponoči zasedal krizni štab. Največje povečevanje je v regiji Ljubljana, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je potrjenih skupno 31.

Število okuženih s koronavirusom v državi še naprej narašča, novi podatki o številu okuženih naj bi bili sicer znani tekom dneva, od včeraj je uradno potrjeno število 141. Največje povečevanje je v regiji Ljubljana, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je potrjenih skupno 31.

Medtem so iz Doma starejših občanov Metlika sporočili, da so včeraj do 12. ure okužbo s koronavirusom potrdili pri štirih stanovalcih in petih zaposlenih. Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika.

Se bo pa potem, ko je ponoči nova vlada Janeza Janše oblikovala krizni štab za boj proti širjenju novega koronavirusa, štab danes znova sestal in razpravljal o morebitnih dodatnih ukrepih, o katerih naj bi bilo več znanega tekom dneva. Sekretar kriznega štaba Andrej Rupnik je sicer ponoči napovedal, da lahko ukrepe pričakujemo na praktično vseh področjih. 
Krizni štab se bo vnovič sestal po opravljenih primopredajah poslov na ministrstvih v popoldanskih urah, prve dodatni ukrepi pa sledijo v prihodnjih dneh. Kateri in kdaj bomo spremljali še naprej v živo v programu radia Krka in na naši spletni strani radiokrka.si, pregled aktualnega stanja pa ponovno pripravljamo ob 16. uri in 10 minut.

Aktualno z Dolenjske 14.3.2020,11:10