sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

lesley-maxwell Odkrito.si

Babica razkriva: "Mladi fantje norijo za mojim ...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Jutro na Krki

Reševala medsosedska nesoglasja

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2020 10:01

Sredino Jutro na Krki je bilo tokrat v znamenju sosedskih odnosov. Simpatična radijca Ajda in Jure sta iskala rešitve za dve težavi s sosedi.

Jutro se je v srcu Dolenjske začelo z rekordom. Ajda Zorko in Jure Zupančič sta namreč poklicala Janka Lovšeta iz Velike Ševnice pri Trebnjem, ki je letos pridelal uradno največjo bučo v Sloveniji - tečka je bila kar 713 kilogramov. Kako tako veliko bučo sploh spravijo iz polja, jo pripravijo za transport in odpeljejo na tekmovanje, pa tudi, prebivalce katerega kraja bi lahko s tako veliko bučo nahranili, lahko slišite v priloženem avdio posnetku.

Večina dopoldanskega druženja na radiu Krka pa je potekala v luči iskanja pomoči za poslušalce, ki imajo težave s sosedi. Tako sta Ajda in Jure poslušalce vprašala, kaj bi svetovali poslušalcu Mirku, ki ima glasne sosede. Povedal je, da ga vsaj enkrat tedensko motijo v večernih urah, ko imajo glasno glasbo in se sliši pogovarjanje in ropotanje. Poklicali sta nas poslušalki, ki sta dali zanimive in uporabne nasvete. Slišite jih lahko v priloženih avdio posnetkih.Govorila pa sta tudi o zaskrbljeni sosedi, katere sosed je voznik tovornjaka, vendar pa ga je že večkrat videla po cesti hodit pijanega, njegova tašča pa ji je potarnala, da tudi v službo hodi v vinjenem stanju. Razmišljala je, da bi ga prijavila policiji, vendar je v dilemi, kaj naj naredi. Tudi o tem ste ji svetovali poslušalci najbolj dolenjskega radia - poslušajte v priloženih datotekah.

Ste pa nam poslušalci poslali tudi dobre, pozitivne zgodbe. Oglasila se je Nina, ki je povedala, da je “naša cela družina je imela odrejeno karanteno in sosedje so nam prinašali stvari iz trgovine in jih puščali pred vrati. Pa še kakšno vzpodbudno misel so priložili včasih zraven. Tako, res lepo in topel občutek sem imela pri srcu. Hvala iz srca!”.

AJDA IN JURE - POSLUŠALKA ŠTEFKA IMA REŠITEV


AJDA IN JURE - MIRKOTOV PROBLEM S SOSEDI


AJDA IN JURE - MNENJA SE KREŠEJO


AJDA IN JURE - MARIJIN PROBLEM S SOSEDOM


AJDA IN JURE - MILO ZA ŽAJFO


AJDA IN JURE POZITIVNE ZGODBE SOSEDOV


AJDA IN JURE - NAJTEŽJA BUČA JE DOLENJSKA