podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Zabavno Ljubljana

VIDEO: Torul z novim albumom premierno v Kinu Šiška

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.10.2016 06:09

Torul je bil v preteklosti solo projekt avtorja, producenta in DJ-ja Torulssona, ob izidu prvega vokalnega albuma pa se je vzpostavil v obliki tria.

Že naslednji album je izšel pri nemški založbi Infacted, pri kateri so Torul še danes. S singlom Try so vzbudili nemalo pozornosti na mednarodni synthpop/gothic sceni, zmagovali na številnih lestvicah in veliko nastopali v Nemčiji, Angliji, Rusiji, na Švedskem, Poljskem, v Avstriji, Franciji in ex-Yu državah.

23. septembra so izdali svoj najnovejši, peti album Reset, ki je tako naslovljen tudi zaradi odhoda prejšnjega vokalista in prihoda novega, Maja Valerija, s čimer se je bend na nek način resetiral.  Premierna predstavitev novega albuma RESET bo danes ob 21. uri v Kinu Šiška

Prvi single iz aktualnega albuma je melanholično-plesna skladba Saviour of Love, z videom v režiji Nine Tratnik. Čeprav so do zdaj Torul redno izdajali tudi single in producirali videospote v samostojni produkciji DIY Initziative, pa se veliko pestrosti, domišljije in igrivosti skriva v albumih, ki prepletajo in raziskujejo glasbene vplive različnih zvrsti znotraj značilne melanholije in se pogosto tudi odmikajo od čiste žanrske definiranosti.

Torul so znani po glasbeno pestrih nastopih, pogosto podkrepljenih z videoprojekcijami ter najpomembnejše, karizmatičnimi in svojskimi vokalnimi aranžmaji v kombinaciji z močnimi basi in pogosto udarnimi ritmi.