20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Zabavno Krmelj

VIDEO: Liquf praznuje 10 let

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2016 07:43

Dolenjska rock zasedba Liquf, se to soboto vrača v Krmelj, kjer se je vse skupaj začelo. Z več kot triurnim koncertom želijo fantje zaključiti 10 letni cikel skupnega nastopanja in svoje podpornike, znance in oboževalce nadgraditi z nepozabnim koncertom, na katerega se pripravljajo že celo leto.

Brezplačen koncert se bo začel ob 19. uri.

Skupino Liquf so v Krmelju pri Sevnici ustanovili fantje, ki jih je združila ljubezen do glasbe. Po skromnih začetkih in preigravanju priredb slovenskih in tujih uspešnic so fantje glasbeno odraščali in nabirali iskušnje. Po nekaj spremembah v zasedbi in svežemu vetru so prišle tudi nove ideje in želja po ustvarjanju lastne avtorske glasbe.

V desetih letih so pustili močan pečat na slovenski klubski sceni, izvedli številne samostojne koncerte in delili oder z največjimi na vseh najpomembnejših slovenskih rock glasbenih dogodkih kot so Schengen Fest, Majske igre, Klumpanje, Knap’n’fest, Šrot in ostalimi. Pozabili pa niso niti na tiste, ki pomoč najbolje potrebujejo in izvedli kar nekaj dobrodelnih koncertov.

Svoje večletno trdo delo so leta 2011 kronali s prvencem Začetek konca, kjer so zajeli vse najboljše kar je zrastlo na domačem vrtu in za smetano na torti priredili tudi priljubljeni hit Zgublen ter mu vpihnili novo življenje. Kljub močnim pritiskom po pisanju glasbe v angleščini so fantje venomer ostali zvesti domačemu jeziku z željo, da ustvarijo svoj mozaik h gradnji in širjenju kvalitetne slovenske glasbe.


Franci Bastardi, prva glasilka zasedbe Liquf: “17. Septembra se s fanti vračamo v kraj kjer se je vse skupaj začelo. V Krmelju na športnem parku pripravljamo večurni koncert za vse, ki so nas v zadnjih desetih letih podpirali, doma in pod odrom prepevali naša besedila in nam sledili na vse konce Slovenije. Vesel sem, da si bomo oder delili z vsemi trenutnimi in bivšimi člani zasedbe. Obljubljamo večurni spektakel, kjer želimo, da skupaj s prijatelji dobimo krila za še naslednjih deset let delovanja.