sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Zabavno Novo mesto

Video: Koncert Vokalne skupine Mezzo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2015 15:46

Vokalna skupina Mezzo je sinoči na jubilejnem koncertu z naslovom “Kot ljubica zvesta” v KC Janeza Trdine ob spremljavi orkestra, sestavljenega iz dolenjskih glasbenikov, predstavila raznolik program: od popularne tuje glasbe do slovenske glasbe. Nekatere skladbe so bile izvedene prvič, saj so bile napisane za njih (T. Burkat, A. Makovac).

Vokalna skupina Mezzo je začela delovati v jeseni leta 2010 in se je občinstvu prvič predstavila s samostojnim koncertom že leta 2011 v Novem mestu. Sedaj petnajst pevk druži ljubezen do glasbe in petja ter želja, da s svojimi nastopi popestrijo glasbeno dogajanje v Novem mestu. Dobro začrtano glasbeno pot dokazuje dejstvo, da se Vokalna skupina Mezzo uvršča med boljše dolenjske sestave. V božičnem času rade polepšajo dolge dneve bolnikom novomeške bolnice in stanovalcem Doma za ostarele Novo mesto.

Pomembnejši dosežki zasedbe so: zlata plaketa na regijskem tekmovanju 2013 in hkrati najboljša ženska zasedba in najboljša zasedba tekmovanja, zlata plaketa na tekmovanju Lipanjski zvuci v Petrinji (Hrvaška), sodelovanje v predstavi Anton Podbevšek Teater v Novem mestu, gostovanja v Stuttgartu (Nemčija), Banji Luki (Bosna in Hercegovina) in Subotici (Srbija), božični koncert z izvedbo Brittnovega cikla ter redni koncerti po Sloveniji, sodelovanja z drugimi zasedbami in solisti. Maja 2014 je VS Mezzo izvedla koncert sakralne glasbe z naslovom »Kako mi harfa poje« z odmevno ponovitvijo na Mednarodnem festivalu v Kopru v letu 2015.
Njihov program zajema priredbe slovenskih ljudskih, sodobno slovensko in tujo glasbo, slovenske popevke ter filmsko glasbo.


Koncert je bil tudi dobrodelno obarvan. Namesto vstopnine so  prostovoljni prispevki namenili Društvu Downov sindrom Slovenije, Centru zgodnje obravnave Novo mesto.
V mali dvorani KCJT je bila istočasno na ogled razstava fotografskih del priznanega novomeškega fotografa Roberta Kokola, ki je s svojim delom zaokrožil projekt “Kot ljubica zvesta” v celoto. Fotografska razstava bo prodajna, izkupiček od prodanih fotografij bo namenjen Društvu Downov sindrom Slovenije, Centru zgodnje obravnave Novo mesto.

Koncert_Mezzo_2015.flv