podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Zabavno Ljubljana

V Ljubljani razvijalci iger

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.09.2016 08:25

Društvo razvijalcev iger Slovenije - Games Slovenia bo danes v Ljubljani organiziralo drugo slovensko konferenco za razvijalce digitalnih iger. Namen dogodka je združiti razvijalce, ekonomiste in ostale profesionalce s področja razvoja iger s ciljem, da se ti povežejo med seboj in da se izboljšajo pogoji razvijanja iger v Sloveniji.

Med predavatelji je med drugim ustanovitelj, glavni oblikovalec in kreativni direktor češkega studia Amanita Design Jakub Dvorsky. Amanita Design je češki neodvisen studio, najbolj poznan po pustolovskih igrah, kot so Machinarium, Botanicula in Samorost.

Na konferenci bo tudi direktor studia Tricky Tribe Primož Strajnar. Gre za manjši studio, ki se osredotoča na izdelavo mobilnih iger, je razvidno s spletne strani dogodka.

Konferenco bo obogatil tudi razstavni del Indie Expo, ki bo domačim in tujim neodvisnim razvijalcem iger in njihovim studiom ponujal možnost, da se predstavijo obiskovalcem. Predstavljene igre se bodo potegovale za nagrado najboljše indie igre SGC 2016 po mnenju obiskovalcev.

Prva celodnevna konferenca s področja razvoja digitalnih iger je potekala lani, na njej je predavalo več kot 10 strokovnjakov s tega področja, devet studiov pa se je s svojimi igrami predstavilo več kot 240 obiskovalcem.

Društvo razvijalcev iger Slovenije - Games Slovenia - je neprofitna organizacija, ki povezuje in podpira slovenske razvijalce iger. Povezujejo strokovno skupnost in oblikujejo skupno točko za vse, ki so del industrije iger, kot tudi tiste, ki si to želijo postati. Društvo se je razvilo iz spletne skupnosti SloGameDev, aktivne od leta 2003.