palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Zabavno Trebnje

Turisti presenetili dame in mučenike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2016 13:10

Člani turističnega društva Trebnje so bili v drugem tednu marca še posebno aktivni. Ker se trudijo, da bi oživili Trebnje in povezali krajane, so ob 8. marcu, dnevu žena, pripravili prav posebno akcijo.

"Ker v našem društvu prevladujejo ženske in ker ženske tradicionalno podpirajo 3 vogale v hiši, kar se izkazuje tudi v krajevnih organizacijah, smo želeli obeležiti ta poseben dan. Dame po Trebnjem smo tako presenetili s šopkom iz pomladanskega divjega cvetja in glinenim spominčkom. Nepričakovana pozornost je presenetila marsikatero, njihov odziv pa je bil najlepša zahvala, kar smo jo lahko prejeli," so zapisali v društvu.

Že lani so se ob 10. marcu, dnevu mučenikov, spomnili trebanjskih gospodov, kar pa je z letošnjim letom postalo že tradicija. Spominek iz trnovih vej in suhih sliv je v dobro voljo spravil marsikaterega Trebanjca.


"Tako dame kot gospodje, ki smo se jih spomnili s to malo pozornostjo, se strinjajo, da je obujanje starih običajev prav prijetno, kajti v zadnjem času se je kar nekaj le-teh opustilo oz. pozabilo. Tako se bomo v Turističnem društvu Trebnje trudili tudi v nadaljnje ohranjati in obujati stare običaje ter povezovati in spodbujati krajane k večjemo udejstvovanju v domačem kraju. Konec koncev, »turisti« želimo vsem občankam in občanom čim več enakopravnosti in prijetnih, lahkih dni, ne le ob 8. oz. 10. marcu," so zaključili v Turističnem društvu Trebnje.