sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Zabavno Vinica

Schengenfest tudi tokrat z bogatim programom

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.07.2015 11:19

Ob Kolpi v Vinici se bo ta teden začel eden največjih glasbenih festivalov v Sloveniji.

Osmi Schengenfest, ki bo tokrat potekal od srede do sobote, bodo popestrili britanska skupina Rudimental, nemška zasedba Guano Apes ter energični Britanci Asian Dub Fundation. Manjkala ne bodo niti zveneča slovenska imena.

Večerno dogajanje se bo zares začelo v sredo zvečer, ko bodo z značilnimi ritmi oder razgreli udarni primorski ska-punkerji Elvis Jackson. Na Schengenfestu bodo predstavili tudi nov album. Skupaj bo prvi večer nastopilo šest skupin.

Četrtkovo koncertno dogajanje bo postreglo s kar dvema velikima imenoma letošnjega festivala - Guano Apes, ki se lahko pohvalijo z nekaj milijoni prodanih plošč po vsem svetu, in Asian Dub Fundation, ki navdušujejo s svojo nalezljivo energijo.

Isti večer bo oder zasedla tudi skupina Siddharta, ki ob 20-letnici delovanja po štiriletnem zatišju predstavlja dvojni studijski album.

Petek bo v znamenju slovenske glasbe. Magnifico bo s svojo 12-člansko zasedbo izvajal skladbe z novega albuma Tivoli, Vlado Kreslin pa bo nastopil z Malimi bogovi. Občinstvo bodo zabavali še Niet, Zablujena generacija, Rock Defect, Sell Out in Soul Duality.

Rudimental, dobitniki nagrade brit leta 2014 ter najboljši festivalski band leta 2013 po izboru britanskega BBC, bodo v velikem slogu poskrbeli za zaključek festivala.

Skupina v Slovenijo prihaja v sklopu svetovne turneje, obiskovalcem pa bodo postregli z uspešnicami, kot so Waiting all Night in Feel the Love ter novimi skladbami, med njimi je Bloodstream.

V goste prihaja tudi nagrajenec MTV Gramophonedzie, ki je leta 2010 z uspešnico Why Don't You osvajal klubske lestvice. Med vrhunci bo tudi nastop skupine S.A.R.S., ki podira rekorde v prodaji vstopnic na koncertnih prizoriščih po nekdanji Jugoslaviji.

Organizatorji od četrtka do sobote pripravljajo tudi pestro dogajanje na elekro odru in bogat spremljevalni program, ki bo vključeval možnost spusta po Kolpi in helikopterske panoramske vožnje.

Kot vsako leto bodo poskrbeli tudi za različne delavnice in stand-up predstave, športne dejavnosti in zabavne igre. Številni bari, restavracije in stojnice bodo lačnim in žejnim obiskovalcem ponujale raznovrstno hrano in pijačo, obljubljajo organizatorji.

Kampiranje na prizorišču bo mogoče že od ponedeljka. Festivalski program se bo vsak dan začel v zgodnjih popoldanskih urah, zaključil pa šele ob sončnem vzhodu.

Schengenfest velja za enega največjih glasbenih festivalov v Sloveniji. Od prve izdaje leta 2008 je gostil več kot 200 glasbenih izvajalcev iz Slovenije in tujine, kot so Kaiser Chiefs, Morcheeba, 2Cellos, HIM, Die Antwoord, Skunk Anansie, Dubioza Kolektiv, Gentleman, Trrigerfinger, Plavi orkestar, Parni valjak in Big foot mama. Festival vsako leto pritegne več kot 20.000 obiskovalcev vseh generacij z vsega sveta.